OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Belgium (Flemish)

Condor Technologies
Mar 14, 2017 | News Belgium (Flemish)

Condor maakt intra-orale scanners toegankelijk voor het grote publiek

by Condor Technologies

GENT - 20 februari 2017 - 5 maand na de lancering van de Condor Scanner in België groeit Condor Technologies nog steeds aan een hoog tempo. De Gentse start-up gaat nu ook de Amerikaanse markt op met de officiële lancering op de beurs in Chicago. De Condor moet een tweede generatie scanners inleiden, die met een meer toegankelijke prijs een alternatief wordt voor het grote publiek.

Minder dan 1% van de tandartsen in België werkt momenteel met digitale scanners. Nochtans zijn ze gebruiksvriendelijker voor zowel tandarts als patiënt, geven ze een accuratere impressie en een snellere turnaround van de restauratie.

“De eerste scanners waren een exclusiviteit voor de grotere praktijken. Wil je tot de grote massa geraken, dan moet je de limitaties van de concurrentie overstijgen.” stelt CEO Guy De Vreese. Condor is vlotter in gebruik, heeft een superieure kleurweergave en steunt op een algoritme dat steeds accurater wordt. Dit alles aan een prijs die haalbaar is voor iedere praktijk.

CEO De Vreese haalt ook het belang van begeleiding en integratie aan. Hiervoor stelt Condor tandartsen en tandtechnici aan die gebruikers ondersteunen bij de dagelijkse cases. Voor elke gebruiker wordt een plan opgemaakt dat start met een hands-on training en wordt opgevolgd door een integratie van de scanner in de dagelijkse workflow. Zo wordt de Condor naast het maken van impressies ook gebruikt voor patiëntcommunicatie en diagnostiek.

“Hoe groot of hoe klein de investering ook is, deze moet zichzelf terugverdienen. De stap naar digitale tandheelkunde verandert ook de manier van werken binnen de praktijk. Het is ons doel om elke Condor gebruiker tot zowel een klinisch als financieel succes te brengen. Deze aanpak is uniek en hierop krijgen we bijzonder positieve feedback.” vult De Vreese aan.

Condor plant om tegen eind 2017 marktleider te worden in de Belgische markt.
 

Condor Technologies

Print  |  Send to a friend