OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Belgium (Flemish)

HPV-vaccin verkleint kans op mondkanker Jun 15, 2017 | News Belgium (Flemish)

HPV-vaccin verkleint kans op mondkanker

CHICAGO – HPV-vaccinatie kan er mogelijk voor zorgen dat orale infecties die mond- en keelkanker veroorzaken met 88% afnemen. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten. De daadwerkelijke impact van het vaccin op orale HPV-infecties blijft echter laag, als gevolg van de lage mate van bewustzijn voor het thema in het land, met name onder mannen. Dit is het eerste grote onderzoek dat de mogelijke impact van het vaccin op orale HPV-infecties bekijkt.

Read more
Oostenrijkse tandarts weigert Erdogan-aanhangers Jun 15, 2017 | News Belgium (Flemish)

Oostenrijkse tandarts weigert Erdogan-aanhangers

INNSBRUCK – Een Oostenrijkse tandarts is eind april in opspraak gekomen vanwege een protestboodschap in zijn praktijk. Op het bordje naast de deur ...

Read more
Een 360°-benadering: de sleutel tot procedure vereenvoudiging Jun 8, 2017 | News Belgium (Flemish)

Een 360°-benadering: de sleutel tot procedure vereenvoudiging

Het leven van tandartsen eenvoudiger maken en hen helpen de beste combinatie van producten te vinden voor zijn of haar favoriete procedures: dat is het ...

Read more
Nieuwe endodontische vijl vult gat in de markt May 31, 2017 | News Belgium (Flemish)

Nieuwe endodontische vijl vult gat in de markt

Nieuwe systemen en instrumenten verschijnen in razend tempo op de endodontische markt. Een beweging die voor tandarts en endodontoloog nauwelijks bij te ...

Read more

Nieuwe endodontische vijl vult gat in de markt May 21, 2017 | News Belgium (Flemish)

Nieuwe endodontische vijl vult gat in de markt

Nieuwe systemen en instrumenten verschijnen in razend tempo op de endodontische markt. Een beweging die voor tandarts en endodontoloog nauwelijks bij te houden is, zeker als ook vertrouwde en veelgebruikte systemen uit beeld verdwijnen. Nieuwe speler in het veld is Team LegacyENDO, dat de LegacyENDO-vijlen in Europa distribueert en een kwalitatief goed product wil bieden voor een eerlijke prijs. “Een nieuwe naam, maar de vijlen voelen vertrouwd aan,” aldus broers Bruno en Rolf de Vos ...

Read more
Magnesium zorgt voor snellere botvorming rond implantaat May 21, 2017 | News Belgium (Flemish)

Magnesium zorgt voor snellere botvorming rond implantaat

MALMÖ – Een baanbrekende methode om botvorming rond implantaten te stimuleren, is op de horizon verschenen. Zweedse onderzoekers ontdekten dat het vrijkomen van magnesium zorgde voor snelle botvorming en de activatie van osteogene signalen in de buurt van implantaten in osteoporotisch bot.

Read more
Zelfherstellende tand dichterbij dankzij biocompatibel materiaal May 21, 2017 | News Belgium (Flemish)

Zelfherstellende tand dichterbij dankzij biocompatibel materiaal

OTAGO, NZ – De mogelijkheid om tanden opnieuw te laten aangroeien, is een stap dichterbij gekomen dankzij onderzoekers in Nieuw-Zeeland. Aan een onderzoeksteam van de Universiteit van Otago is een subsidie toegekend voor onderzoek waarin biomateriaal wordt ontwikkeld dat ervoor moet zorgen dat tanden uit zichzelf weer compleet aangroeien.

Read more

New Videos

Show all Videos
Hongkong en Singapore zien tandartsentekort stijgen May 2, 2017 | News Belgium (Flemish)

Hongkong en Singapore zien tandartsentekort stijgen

HONGKONG/SINGAPORE – In verschillende Europese landen is het een bekend probleem, maar ook in Hongkong en Singapore dreigt de komende jaren een serieus tekort aan tandartsen. Daarvoor waarschuwen experts. Oorzaak van het tekort is de groeiende populatie en de vergrijzing. Met het huidige aantal lokaal opgeleide tandartsen zijn beide regio’s onvoldoende toegerust om de veranderde vraag van een steeds oudere populatie aan te kunnen.

Read more
Vaker slechte mondgezondheid bij kinderen met diabetes May 2, 2017 | News Belgium (Flemish)

Vaker slechte mondgezondheid bij kinderen met diabetes

BUFFALO, VS – Obese kinderen met diabetes mellitus type 2 (DM2) hebben vaker een slecht gebit dan kinderen met een normaal gewicht of kinderen die niet aan de ziekte lijden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Buffalo in de Verenigde Staten. Dat er onder volwassenen een verband is tussen slechte mondgezondheid en diabetes (en prediabetes) was al bekend, maar dit is de eerste studie die bekijkt of hetzelfde verband zichtbaar is bij kinderen die zwaarlijvig zijn of DM2 hebben.

Read more
Sterk verband tussen tandartsangst, mondgezondheid en levenskwaliteit May 2, 2017 | News Belgium (Flemish)

Sterk verband tussen tandartsangst, mondgezondheid en levenskwaliteit

LONDEN – Volwassenen die bang zijn voor de tandarts hebben vaker een slechte mondgezondheid en scoren bovendien lager op levenskwaliteit. Dat blijkt uit Brits onderzoek naar mondgezondheid onder mensen met tandartsangst.

Read more

New Products

Show all Products

New Topics

Prevention in dentistry

Prevention in dentistry

In addition to daily brushing and annual dental visits, a number of preventive measures can be taken to avoid oral diseases.

Read more
Dental caries

Dental caries

Dental caries is one of the most common global dieases, affecting 60–90 per cent of schoolchildren and nearly 100 per cent of adults worldwide.

Read more
Digital dentistry

Digital dentistry

Digital technology is one of the fastest-growing market segments in dentistry.

Read more
Show all Topics
Twijfels aan effectiviteit vroege preventie Apr 21, 2017 | News Belgium (Flemish)

Twijfels aan effectiviteit vroege preventie

BIRMINGHAM, VS – Kinderen die op zeer jonge leeftijd preventief de tandarts bezoeken, hebben op latere leeftijd geen kleinere kans op cariës. ...

Read more
“T-Scan trekt heilige huisjes over occlusie en articulatie in twijfel” Apr 21, 2017 | News Belgium (Flemish)

“T-Scan trekt heilige huisjes over occlusie en articulatie in twijfel”

HOUTEN – De T-Scan meet nauwkeurig de articulatie en occlusie. Zo nauwkeurig, dat eventuele verstoring hiervan tot op de tiende millimeter zichtbaar ...

Read more