Advertising
OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bosnia and Herzegovina

ITI Online Akademija je otvorena za sve koji imaju interes za dentalnu implantologiju (Screenshot http://academy.iti.org)
Oct 30, 2014 | News Bosnia and Herzegovina

ITI lansirao novu generaciju platforme za e-učenje

by Dental Tribune International

 Basel, Švicarska: Internacionalni tim za implantoogiju (ITI) kao jedna od vodećih akademkskih organizacija posvećenih promociji edukacije i istraživanja u području implantologije, je lansirao ITI Online Akademiju. Ova platforma kombinuje visoko-kvalitetan sadržaj, maksimalnu fleksibilnost i lakoću korištenja kako bi se obezbijedilo motivirajuće i kvalitetno iskustvo edukacije.

 Basel, Švicarska: Internacionalni tim za implantoogiju (ITI) kao jedna od vodećih akademkskih organizacija posvećenih promociji edukacije i istraživanja u području implantologije, je lansirao ITI Online Akademiju. Ova platforma kombinuje visoko-kvalitetan sadržaj, maksimalnu fleksibilnost i lakoću korištenja kako bi se obezbijedilo motivirajuće i kvalitetno iskustvo edukacije.

Sveobuhvatan curriculum odobren od strane stručnjaka iz oblasti je formiran prema optimalno skrojenim modelima koji su relevantni za korisnike na svim nivoima znanja i iskustva. Predavanje prati širok spektar materijala za učenje kao što su snimljena predavanja, klinički snimci i studije slučaja koji se kombinuju kako bi se osiguralo fokusirano učenje.

Jedinstven pristup fokusiran ka korisniku tako stvara jedinstveno iskustvo učenja za svakoga pojedinačno. Slobodne ocjene se koriste kako bi se identificirali propusti u znanju i naglasila područja i materijali koji se trebaju preći kako bi seti ptopusti nadoknadili. Takođe visok nivo interaktivnosti predstavlja izazov za korisnike i ohrabruje ih da se uključe u proces učenja.

"Sa globalnim članstvom od gotovo 16,000 ITI mora biti u mogućnosti da obezbijedi edukaciju o implantologiji koja je široko dostupna i primjenljiva na stomatologe sa različitim nivoima znanja. " kaže dr. Stephen Chen, predsjedavajući Odbora za edukaciji ITI-a. "E-učenje je očigledan odgovor na trenutnu potrebu za edukacijom. U skladu sa reputacijom visoke kvalitete edukacije ITI-a, cilj naše online Akademije je da se omogući najinovativniji i kompletniji program e-učenja iz oblasti implantologije u svijetu stomatologije".

ITI online Akademija je otvorena za sve koji imaju interes za implantologiju u stomatologiji. ITI studenti i članovi ostvaruju i brojne pogodnosti na sve kupovine. Moduli predavanja se mogu kupovati ili otključavati sa online Academy bodovima, koji se mogu zaraditi između ostalog i uzimanjem dodatnih zadataka. Akademija se oslanja na dugu tradiciju ITI-a u dijeljenju znanja i usluga koji se ne naplaćuju dodatno. Oni uključuju baze podataka, interaktivni sistem SAC za stomatologe kojim mogu ocijeniti kompleksnost i rizik pojedinih implantoloških slučajeva, Case Cloud online usluga putem koje se mogu dokumentovati i čuvati slučajevi te dijeliti sa drugima.

"ITI ima za cilj postati vodeći akademski pružalac usluga edukacije u oblasti implantologije" kaže prof. David Cochrane, predsjednik ITI-a. "ITI online akademija je veliki korak u ovom cilju i najznačajniji proizvod ITI-a do sada- dvadesetčetverosatni globalni pristup svim edukacijskim materijama o implantologiji u stomatologiji u formatu kakav nismo imali ranije".

ITI online Akademija se kontinuirano unaprijeđuje i nadograđuje. Kako bi se nadopunila trenutna ponuda, dodatni fomati za učenje će se dodati tokom vremena. Svako ko ima interes u području implantologije može se prijaviti sada i kreirati besplatni nalog na: //academy.iti.org.

Print  |  Send to a friend