Advertising
OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bosnia and Herzegovina

Prvi put će posjetitelji IDS-a biti u mogućnosti posjetiti stomatološke ordinacije i tako se upoznati sa zadnjim standardima u stomatologiji. Imat će priliku i da se umreže sa ostalim stručnjacima svoje struke. Jedna od opcija je odlazak u novu ordinaciju, Alamouti & Melchoir u kelnskom MediaParku. (Slika: Alamouti & Melchoir)
Jan 15, 2015 | News Bosnia and Herzegovina

Naučite kako: IDS vodi posjetitelje u najprestižnije stomatološke ordinacije Kelna

by Dental Tribune International

KELN, Njemačka: Naredni Međunarodni stomatološki sajam (eng. IDS) održat će se u Kelnu od 10. do 14. marta 2015.godine. Pored Dana karijere, organizatori su najavili i novu uzbudljivu ekskurziju za posjetitelje: IDS Naučite kako posjete. Ovaj projekat nudi ekskluzivne posjete dvjema najprestižnijim stomatološkim ordinacijama u Kelnu. Cilj ovih posjeta je da se probudi interes stomatologa koji bi željeli da se umreže sa kolegama i tako dijele svoja iskustva sa najnovijim i najnaprednijim stomatotološkim tehnologijama.

Nakon zatvaranja stomatološkog sajma, 10., 11., i 12. marta, zainteresirani učesnici će moći birati između posjete ordinaciji dr. Alija Teymourtasha na kelnskoj PAN Klinici i ordinacije dr. Cyrusa Alamoutija & dr. Andrea Melchoira koji su se nadavno preselili u novu ordinaciju pod nazivom Alamouti & Melchoir u kelnskom MediaParku.

Ordinacija dr. Teymourtasha nalazi se u centru Kelna u prostorima PAN Klinike. Doktor dočekuje grupe tijekom organiziranih posjeta pod nazivom „Stomatologija - Napravljeno u Njemačkoj“ te nudi veoma interesantan uvid u rad svoje stomatološke ordinacije koja se većinom fokusira na implantologiju, parodontologiju, kozmetičku stomatologiju, pedijatrijsku stomatologiju te endodonciju. Posebno će se osvrnuti na važnost upotrebe IT-a, 3D- tehnologije te na predmet svakodnevnog liječenja pacijenata. Druge teme o kojima će se raspravljati uključuju interdisciplinarnu kolaboraciju, anesteziju, ENT, neurologiju, psihoterapiju te osteopatiju.

S druge strane, Alamouti i Melchoir nude organiziranu posjetu pod nazivom „Stomatologija 3.0“. Imat ćete priliku vidjeti arhitektonski i funkcionalno impresivne prostorije sa vrhunskom opremom u MediaParku. Industrijski stručnjaci mogu očekivati, naizgled nespojiv, miks različitih disciplina i tipova tretmana objedinjenih pod jednim krovom. Posjeta uključuje pojašnjenje novih koncepata tretmana, upotrebu mikroskopa, DVT-a te laserskih tehnika. Dodatne teme o kojima će se raspravljati uključuju interdisciplinarnu kolaboraciju, laboratorijsku upotrebu, lijekove za spavanje te ortopediju.

Print  |  Send to a friend