OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

37-ото издание на най-важното международно събитие в денталната индустрия ще започне на 21 март в Кьолн. (Изображение: Dental Tribune International)
0 Comments Mar 9, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

Остават по-малко от две седмици до IDS 2017

Post a comment by Dental Tribune International

Подготовката за предстоящото Международно дентално шоу IDS в Кьолн тече с пълна пара. Стартът на 37-ото издание на изложението е след по-малко от две седмици, когато ще бъдат представени множество иновации и нови продукти от стотици водещи в света дентални производители.

В петте дни на изложението денталните професионалисти от Германия и чужбина ще имат възможността да се запознаят с последните технологични разработки в сферата, включително дентални материали, импланти и лабораторно оборудване, както и иновативни решения за управление на практиката. По последна информация от организаторите за тазгодишното изложение са се регистрирали над 2300 производители и дилъри, като изложбената площ е увеличена отново и изложението ще заеме шест от залите на Koelnmesse. Освен „старите“ изложители тази година своето портфолио ще представят и много нови компании. Също така редица дентални асоциации от САЩ, Италия, Франция, Корея, Бразилия, Обединеното кралство и други анонсираха свои общи изложби.

„Новите изложители идват от различни сфери на денталната медицина и определено имат какво да покажат по време на изложението. Освен това наблюдаваме все по-голямо международно участие на IDS от страна на компании от Северна Америка, Азия и Европа, които представят най-новите си продукти и решения за първи път именно тук“, сподели с Dental Tribune Online през февруари директорът на Koelnmesse Katharina C. Hamma.

Въпреки световната рецесия през 2008/2009 г. IDS отбелязва забележителен ръст през последните 20 години, като всяко издание привлича над 130 000 посетители от цял свят. Макар да се провежда в Германия едва на всеки две години, изложението се превърна в една от най-важните международни платформи, на които денталните производители могат да презентират своите иновации, преди да ги пуснат официално на пазара, да осъществят нови бизнес контакти и да се свържат с потенциални бъдещи клиенти. Според статистиката на организаторите през 2015 г. над 70% от изложителите не са били от Германия, като се очаква тази година техният брой да се увеличи. Особено силен ръст отбелязва и броят на посетителите от други континенти и в частност Азия, Северна Америка, Бразилия и Близкия изток.

Д-р Martin Rickert, председателят на борда на Асоциацията на немските дентални производители, която е съорганизатор на събитието, заяви: „IDS 2015 беше впечатляващ момент в дългата, успешна история на изложението. С 37-ия IDS се стремим да продължим успеха на предишните издания на Международното дентално шоу.“

Според него и тази година IDS ще покрие целия спектър от продукти и услуги за денталната медицина, като особено внимание ще бъде обърнато на имплантологията и ортодонтията. На фокус ще бъде и напредъкът в денталните материали и техните приложения с оглед на функцията и естетиката. В допълнение акцент ще падне върху дигитализацията и нейното влияние върху различните сфери на денталната медицина – област, в която организаторите са инвестирали много през последните две години.

„IDS е истинската точка на фокус за една изключително добре свързана индустрия, която отрано разбра как да използва напредъка на технологиите и новите възможности, до които доведе той. Посетителите на шоуто са във възможно най-добрите ръце благодарение на новата ни продуктова база, мобилното приложение на IDS и инструмента Matchmaking365“, обясни Hamma.

В допълнение към мащабното изложение посетителите ще имат възможност да участват в различни интересни инициативи от придружаващата програма, в това число добре познатия Speakers’ Corner, който тази година ще се провежда в пространството между зала 4 и 5, както и по-новите ноу-хау турове и кариерен ден. За финал гостите на IDS ще могат да посетят две елитни дентални клиники в Кьолн и да научат как могат да прилагат иновативното оборудване в ежедневната си практика.

„И двата формата бяха много добре приети и ще бъдат продължени и през 2017 г. Докато IDS се фокусира основно върху бизнеса и продуктовите презентации на щандовете на компаниите, вярваме, че една интересна допълваща програма може да бъде полезен източник на информация и контакти“, допълни Hamma.

IDS 2017 започва на 21 март с Dealers’ Day. Първият ден на изложението традиционно е отреден за бизнес преговори.

По време на събитието посетителите ще могат да се сдобият с безплатно копие от международния бизнес гайд today, продуциран съвместно от Dental Tribune International и OEMUS MEDIA, в който ще открият новини за IDS 2017, нови продукти и активности в Кьолн. На специална страница в сайта на Dental Tribune ежедневно ще бъдат публикувани новини, снимки и видеа на английски език. В допълнение издателят е предвидил специални нюзлетъри по време на шоуто, за които денталните професионалисти могат да се регистрират на www.dental-tribune.com.

Желаещите да посетят изложението могат да закупят билети на място. Организаторите предлагат и намаления за билети на Lufthansa и немската жп компания Deutsche Bahn, които са партньори на събитието.

Повече информация можете да намерите на www.ids-cologne.de.

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment