OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

SAVE THE DATES: 17, 18, 19 май 2017 г., зала „Витоша“, Интер Експо Център, София. (Изображение: Dental Tribune Bulgaria)
0 Comments Mar 9, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

Dental Tribune представя мащабна конференция за тенденции и иновации

Post a comment by Dental Tribune Bulgaria

През май 2017 г. Dental Tribune ще представи топимена в денталната индустрия от страната и чужбина по време на 2 nd Dental Tribune Conference @ Buldental. В рамките на 3 дни лекции, уъркшопове и дискусии 14 лектори ще представят богата научна програма, разпределена тематично в трите дни, както следва: 17 май – „Дигитални технологии и дентален мениджмънт“; 18 май – „Естетично и козметично зъболечение“; и ден 3: „Имплантология“. Събитието ще се проведе в рамките на най-голямото изложение за дентална медицина на Балканите Bulmedica/Buldental 2017. Второто издание на Dental Tribune Conference @ Buldental e съвместен проект на Tribune Media (компанията, под чиято шапка вече е Dental Tribune), Интер Експо Център–София и компания Biotec, а партньори на събитието са Ivoclar Vivadent, Sirona, Shera, Bredent и W&H България.

Първият лекционен ден (17 май) ще протече под наслов „Дигитални техники и дентален мениджмънт“. Зт. Патриция Миалковска (Полша), зт. Ева Бeргхаус (Германия) и зт. Филип фон дер Остен (Германия) ще се фокусират върху различните аспекти на CAD/CAM, дигиталното сканиране и 3D принтирането в денталния кабинет и зъботехническата лаборатория. И тримата лектори ще представят и уъркшопове, които ще дадат възможност на участниците да се уверят на практика в предимствата на новите технологии за денталната медицина.

Лекцията на д-р Анна Мария Яникос от Кипър пък ще даде на денталните лекари и зъботехници, собственици на практики и лаборатории съвети за по-ефективно и успешно управление на бизнеса в контекста на недобър икономически климат. Д-р Яникос ще изнесе и уъркшоп по темата на 18 май, специално адаптиран за нуждите на българските дентални специалисти, зъботехници и студенти по дентална медицина.

Най-очакваната лекция по време на конференцията е тази на д-р Ставрос Пелеканос (Гърция). С нея и ще започне вторият лекционен ден (18 май). Част от факултета на института за дентално образование gIDE, д-р Пелеканос е световноизвестен професионалист и лидер на мнение в сферата на имплантологията, протетиката и възстановителната и естетичната дентална медицина. В лекцията си той ще анализира различните аспекти на съвременните керамични материали и възстановителни техники и начините, по които тяхното развитие рефлектира върху денталната практика. Двадесет дентални лекари ще могат да участват в практическия курс на д-р Пелеканос, посветен на целия клиничен процес за естетични възстановявания с фасети.

Темата за ресторативната терапия и денталната естетика ще продължат двама добре познати български специалисти, които вече редовно и много успешно гастролират на световната дентална сцена като международни лектори. Д-р Иван Райчев, който с участието си в първото издание на Dental Tribune Conference обра сериозни овации, ще представи поредица от клинични случаи, онагледяващи възможностите на модерното възстановително естетично зъболечение. Д-р Венцеслав Станков ще разгледа предизвикателствата, пред които все повече дентални лекари се изправят при случаи на възстановявания в естетичната зона.

В третия ден на събитието (19 май) организаторите в колаборация с италианската компания Biotec ще отбележат юбилея „10 години Biotec в България“, тъй като научната програма бе създадена със съдействието на фирма Consumpharm – официален вносител в България на италианската имплантна система Biotec.

Италианският специалист по орална хирургия и имплантология д-р Алесандро Куки ще представи съвременен протокол за имедиатно имплантиране. Бившият президент на Италианската асоциация по дентална естетика SIED проф. Андреа Гуида и д-р Данило Бакиоки, който пък е настоящ президент на SIED, както и на Международната асоциация по орална имплантологична хирургия, ще дискутират имедиатното натоварване в рамките на едно посещение, като след уводната част на лекцията им е предвидена демонстрация. Двамата авторитетни специалисти имат зад гърба си участие в множество международни конгреси и стотици публикации в реномирани журнали. Опит ще споделят и д-р Николай Узунов, д-р Ясен Димитров и д-р Красимир Недевски, които ще презентират редица клинични случаи от своята практика. За финал д-р Чавдар Ботев ще коментира една от най-популярните в момента терапии в съвременната имплантология, пародонтология и орална хирургия, а именно Choukroun PRF.

Пълната програма можете да видите тук.

Регистрацията за конференцията вече е отворена, като до 31 март тече регистрацията „ранно пиле“, когато пакетната цена за трите дни на събитието (без включени такси за уъркшоповете) ще бъде 440 лв. След тази дата комбинираният билет ще струва 490 лв. Желаещите да посетят само отделни дни ще могат да го направят срещу 90, 240 и 160 лв. съответно за 17, 18 и 19 май.

Всички дентални лекари и зъботехници могат да се регистрират бързо и лесно тук.

За повече информация относно програмата и таксите за регистрация за лекциите и уъркшоповете, както и за записване позвънете на тел. 0897 958 321.

Related Content
Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment