Advertising
OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

Уъркшопът на д-р Ставрос Пелеканос ще се проведе на 18 май в Интер Експо Център. (Изображение: Dental Tribune Bulgaria)
0 Comments Apr 13, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

2nd Dental Tribune Conference@Buldental представя уъркшоп на д-р Ставрос Пелеканос

Post a comment by Dental Tribune Bulgaria

В рамките на второто издание на годишната конференция на изд. Dental Tribune – 2nd Dental Tribune Conference@Buldental, един от топ лекторите в научната програма на събитието д-р Ставрос Пелеканос от Гърция ще проведе специален тричасов практически курс на тема „Минимално инвазивни процедури върху керамични фасети – mock-up, препарационни техники, провизионализация и циментиране“. Уъркшопът, който ще допълни предхождащата го лекция на д-р Пелеканос, ще се проведе на 18 май в зала „Пирин“ на Интер Експо Център–София.

Керамичните фасети са се наложили като ценна лечебна модалност за естетичната зона, като литиевият дисиликат е предпочитан материал в протетиката благодарение на широкия си спектър от индикации и отлични механични свойства. Фокус на уъркшопа ще бъдат минимално инвазивните процедури върху керамични фасети – mock-up, препарация, провизори и циментиране, както и тяхното значение за постигането на предсказуем и успешен естетичен резултат. Участниците в уъркшопа ще анализират клиничен случай, представен чрез специални модели с фронтални зъби в малпозиция.

Кой е лекторът?
Д-р Ставрос Пелеканос управлява частна практика в Атина, специализираща в протетиката, имплантологията и естетичната дентална медицина. Той е асистент-професор във Факултета по дентална медицина в Атинския университет и член на факултета на Световния институт за дентално образование gIDE в Лос Анджелис, Калифорния. Изнася лекции в цял свят и води практически курсове по имплантология, естетика и възстановителни процедури. Автор в реномирани международни журнали и научни томове.

За кого е предназначен уъркшопът?
Обучението е предназначено за зъболекари с професионални интереси в областта на естетичната и възстановителната дентална медицина.

След края на уъркшопа участниците ще могат да:

  • изработят 3 различни силиконови индекса върху дуплицирания wax-up, които ще направляват клиничната процедура;
  • трансферират точно восъчния моделаж върху mock-up-а;
  • различават, селектират и изпълняват адекватна препарация съгласно дадената позиция на зъбите и желания резултат;
  • познават различните видове провизори и циментиране.

Таксата за участие в уъркшопа на д-р Пелеканос е 250 лв. Групата е ограничена до 20 участници.

Регистрирайте се бързо и лесно ТУК или на тел. 0897 958 321.

Related Content
Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment