OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

Уъркшопът на д-р Ставрос Пелеканос ще се проведе на 18 май в Интер Експо Център. (Изображение: Dental Tribune Bulgaria)
0 Comments Apr 13, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

2nd Dental Tribune Conference@Buldental представя уъркшоп на д-р Ставрос Пелеканос

Post a comment by Dental Tribune Bulgaria

В рамките на второто издание на годишната конференция на изд. Dental Tribune – 2nd Dental Tribune Conference@Buldental, един от топ лекторите в научната програма на събитието д-р Ставрос Пелеканос от Гърция ще проведе специален тричасов практически курс на тема „Минимално инвазивни процедури върху керамични фасети – mock-up, препарационни техники, провизионализация и циментиране“. Уъркшопът, който ще допълни предхождащата го лекция на д-р Пелеканос, ще се проведе на 18 май в зала „Пирин“ на Интер Експо Център–София.

Керамичните фасети са се наложили като ценна лечебна модалност за естетичната зона, като литиевият дисиликат е предпочитан материал в протетиката благодарение на широкия си спектър от индикации и отлични механични свойства. Фокус на уъркшопа ще бъдат минимално инвазивните процедури върху керамични фасети – mock-up, препарация, провизори и циментиране, както и тяхното значение за постигането на предсказуем и успешен естетичен резултат. Участниците в уъркшопа ще анализират клиничен случай, представен чрез специални модели с фронтални зъби в малпозиция.

Кой е лекторът?
Д-р Ставрос Пелеканос управлява частна практика в Атина, специализираща в протетиката, имплантологията и естетичната дентална медицина. Той е асистент-професор във Факултета по дентална медицина в Атинския университет и член на факултета на Световния институт за дентално образование gIDE в Лос Анджелис, Калифорния. Изнася лекции в цял свят и води практически курсове по имплантология, естетика и възстановителни процедури. Автор в реномирани международни журнали и научни томове.

За кого е предназначен уъркшопът?
Обучението е предназначено за зъболекари с професионални интереси в областта на естетичната и възстановителната дентална медицина.

След края на уъркшопа участниците ще могат да:

  • изработят 3 различни силиконови индекса върху дуплицирания wax-up, които ще направляват клиничната процедура;
  • трансферират точно восъчния моделаж върху mock-up-а;
  • различават, селектират и изпълняват адекватна препарация съгласно дадената позиция на зъбите и желания резултат;
  • познават различните видове провизори и циментиране.

Таксата за участие в уъркшопа на д-р Пелеканос е 250 лв. Групата е ограничена до 20 участници.

Регистрирайте се бързо и лесно ТУК или на тел. 0897 958 321.

Related Content
Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment