Advertising
OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

Mogens Kilian (вляво) е професор по медицинска микробиология в Университета в Орхус в Дания, а Michael Hoptroff (вдясно) е старши R&D мениджър в Unilever. (Изображение: DTSC)
0 Comments Apr 20, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

Уебинар предлага поглед върху микробиомната защита срещу орални заболявания

Post a comment by Dental Tribune International

Десетилетия наред оралните бактерии се смятаха за наш враг. Според нови научни доказателства обаче това не е така. Безплатен уебинар, който ще бъде излъчен на 24 април (понеделник), ще представи новите концепции и иновативни изследвания, предефиниращи нашия подход към оралното здраве.

Човешката уста е дом на някои от най-разнообразните микробиоми в целия организъм, като в нея съжителстват едновременно бактерии, важни за поддържането на добро здраве, и такива, които причиняват различни заболявания. Все по-доброто разбиране на екологията на оралния микробиом насочва специалистите към нов подход към оралното здраве – такъв, който цели възстановяване на симбиотичното равновесие в устата вместо премахване на всички бактерии.

Двамата лектори в уебинара ще обсъдят как новото поколение секвениране подобрява разбирането ни за всички бактериални видове в оралната микробиология, а не само тези, които могат да бъдат култивирани. Участниците в курса ще научат как един балансиран орален микробиом може да помогне за поддържането на добро орално здраве и да предефинира рисковите фактори, които могат да допринесат за дисбиоза, водеща до проблеми с устната кухина. Освен това лекторите ще направят преглед на скорошно клинично проучване, според което употребата на паста за зъби със съдържание на ензими и протеини може да спомогне за овладяване на оралната плака.

Безплатният едночасов уебинар, озаглавен „Балансираният микробиом: естествена защита от орални заболявания“, ще бъде излъчен онлайн на 24 април (понеделник) в 17.00 ч. българско време. Участниците ще могат да задават въпроси на лекторите посредством чат прозорец и ще имат възможност да получат кредит за продължаващо обучение след успешното попълване на въпросник относно дискутираните теми.

Можете да се регистрирате за уебинара тук.

Related Content
Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment