OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

Mogens Kilian (вляво) е професор по медицинска микробиология в Университета в Орхус в Дания, а Michael Hoptroff (вдясно) е старши R&D мениджър в Unilever. (Изображение: DTSC)
0 Comments Apr 20, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

Уебинар предлага поглед върху микробиомната защита срещу орални заболявания

Post a comment by Dental Tribune International

Десетилетия наред оралните бактерии се смятаха за наш враг. Според нови научни доказателства обаче това не е така. Безплатен уебинар, който ще бъде излъчен на 24 април (понеделник), ще представи новите концепции и иновативни изследвания, предефиниращи нашия подход към оралното здраве.

Човешката уста е дом на някои от най-разнообразните микробиоми в целия организъм, като в нея съжителстват едновременно бактерии, важни за поддържането на добро здраве, и такива, които причиняват различни заболявания. Все по-доброто разбиране на екологията на оралния микробиом насочва специалистите към нов подход към оралното здраве – такъв, който цели възстановяване на симбиотичното равновесие в устата вместо премахване на всички бактерии.

Двамата лектори в уебинара ще обсъдят как новото поколение секвениране подобрява разбирането ни за всички бактериални видове в оралната микробиология, а не само тези, които могат да бъдат култивирани. Участниците в курса ще научат как един балансиран орален микробиом може да помогне за поддържането на добро орално здраве и да предефинира рисковите фактори, които могат да допринесат за дисбиоза, водеща до проблеми с устната кухина. Освен това лекторите ще направят преглед на скорошно клинично проучване, според което употребата на паста за зъби със съдържание на ензими и протеини може да спомогне за овладяване на оралната плака.

Безплатният едночасов уебинар, озаглавен „Балансираният микробиом: естествена защита от орални заболявания“, ще бъде излъчен онлайн на 24 април (понеделник) в 17.00 ч. българско време. Участниците ще могат да задават въпроси на лекторите посредством чат прозорец и ще имат възможност да получат кредит за продължаващо обучение след успешното попълване на въпросник относно дискутираните теми.

Можете да се регистрирате за уебинара тук.

Related Content
Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment