OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

Тазгодишният Световен дентален конгрес ще се състои във FEMA-Feria de Madrid. (Изображение: IFEMA)
0 Comments Aug 24, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

FDI предприема мерки за сигурност след терористичните атаки в Испания

Post a comment by Dental Tribune International

След терористичните атаки в испанския град Барселона Световната дентална федерация FDI публикува изявление относно трагичните събития и тяхното въздействие върху предстоящия Световен дентален конгрес, който ще започне домакин в Мадрид след по-малко от седмица. Федерацията обяви, че ще предприеме всички необходими мерки за сигурност за безпроблемното протичане на конгреса.

FDI заяви, че членовете на организацията са в шок от случилото се: “Бихме искали да изкажем дълбоката си солидарност с народа на Испания в тези трудни, размирни времена.”

Също така FDI гарантира, че испанското правителство е предприело бързи и ефективни действия за контрол на ситуацията и възстановяване на безопасността на хората в страната.

"От своя страна ние ще предприемем всички необходими мерки за сигурност, за да осигурим безопасен Световен дентален конгрес в Мадрид," обяви Федерацията.

Д-р Óscar Castro Reino, председател на Испанската дентална асоциация (ИДА), местен партньор и член на FDI, заяви: "От името на ИДА и всички зъболекари от Испания искам да благодаря за всички послания на любов и солидарност, които получаваме в тези тежки моменти. За съжаление, не за пръв път преживяваме атаки, чиято безпричинна жестокост засяга хората в цял свят. Силата на всички нас, които посвещаваме живота си на това, да направим хората по-здрави, расте, благодарение на подкрепата на нашите приятели. Конгресът на FDI в Мадрид отново ще покаже, че, независимо от нашата националност, раса или религия, ние сме по братски обединени от една и съща цел, а именно да спасяваме живота на хората и да ги правим по-щастливи.”

FDI очаква да посрещне делегатите на Световния дентален конгрес в Мадрид, който ще се проведе от 29 август до 1 септември.

Повече за Световния дентален конгрес на FDI 2017 прочетете тук.

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment