OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Bulgaria & Macedonia

Националният конгрес в Буенос Айрес ще бъде домакин на следващия Световен дентален конгрес на FDI. (Изображение: Anibal Trejo/Shutterstock)
0 Comments Sep 7, 2017 | News Bulgaria & Macedonia

Следващият конгрес на FDI ще се проведе в Буенос Айрес

Post a comment by Dental Tribune International

Президентът на Аржентинската дентална асоциация (CORA) д-р Guillermo Rivero сподели с Dental Tribune Online, че следващият Световен дентален конгрес на FDI ще се проведе от 5 до 8 септември 2018 г. в Буенос Айрес, Аржентина. CORA ще организира събитието съвместно с FDI и очаква над 10 000 дентални лекари от цял ​​свят да посетят FDI Buenos Aires 2018, който ще се проведе в изложбения център La Rural.

В срещата ще участват ключови дентални експерти, за да обсъдят теми от всички области на денталната медицина. По време на FDI Buenos Aires 2018 ще се проведат лекции, семинари, работни срещи, практически сесии, постерни изложби и много други дейности.

"В момента работим по списъка с аржентинските лектори, които ще представят географския ни регион,” каза д-р Риверо. "Всичко това се координира от д-р Брайън Мърдок, назначен за научен директор на FDI Buenos Aires 2018."

Председателят на CORA обясни, че по време на срещата на FDI в Гоя, Индия, през юли са приети насоки за определяне на лекторите за събитието. "В най-скоро време, вероятно през ноември, ще разполагаме с окончателната селекция лектори и ще обявим техните имена, след като предадем доклада на FDI,” добави той.

Според д-р Риверо лозунгът на FDI Buenos Aires 2018 ще бъде "Страст от мнозина, ангажираност от всички". Аржентинският специалист добави, че организаторите "работят в името на това, че зъболечението като цяло, което е страст за много от нас, се възприема от всички участници в събитието като ангажимент за подобрение".

По отношение на технологичните нововъведения, ще има голямо търговско изложение, разположено върху площ над 8 000 м2, където ще бъдат изложени най-модерните материали, инструменти и оборудване.

Коментирайки предимствата на държавата домакин, д-р Риверо заяви, че Аржентина е много голяма и изключително привлекателна. “Нашата страна е красива и необятна, притежава разнообразие от климат, пейзажи и култури. Предлагаме много възможности за туризъм за всички вкусове, като Ушуая в Tierra del Fuego (най-южният град в света); ледника Perito Moreno на юг; градовете в Андите (Bariloche и San Martín de los Andes), които предлагат приключенски туризъм сред заснежени пейзажи и езера; центърът на страната със своя винен маршрут; Долината на Луната. Районът на Пампа с неговите огромни пасбища, където да се насладите на дейностите на аржентинските гаучос; северът с хиляди цветни хълмове и влак, който ходи до облаците; а на североизток - водопадът Игуасу. В други провинции пък ще намерите огромни реки, националния парк Палмар де Колон, танго, печени меса, фолклор, дулче де лече и, разбира се, хората!"

Колкото до атракциите в Буенос Айрес, президентът на CORA заяви, че "Буенос Айрес е мултикултурен град, напомнящ на големи европейски столици като Мадрид или Париж, с музеи, площади, булеварди, театри, танго, мюзикъли, Plaza de Mayo (известна като място за провеждане на политически демонстрации), откъдето можете да посетите Кабилдо (сградата на общината), Casa Rosada (която е като Белия дом), метрополитанската катедрала, обелиска на Avenida 9 de Julio ("най-широкият в света"). В началото на двадесети век в кварталите на Палермо и Ла Бока и Caminito (препратка към известното танго) се заселват италианските имигранти. Има много места за пазаруване и разходки. Накратко, Буенос Айрес е град, на който ще можете да се насладите във всеки един аспект."

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment