OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Greece

Jay Geier Ιδρυτής και πρόεδρος του Scheduling Institute
0 Comments Mar 13, 2017 | News Greece

Πέντε ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε με προσοχή για να εξασφαλίσετε επιτυχία στο οδοντιατρείο σας

Post a comment by Omnipress

 Πόσο προετοιμασμένοι είσαστε μέχρι τώρα αυτή τη χρονιά όσον αφορά στη διαχείριση του χρόνου σας, της ενέργειάς σας και των χρημάτων σας ώστε να εξασφαλίσετε επιτυχία;

 Τι κάνατε μέσα στο 2016 για να προετοιμαστείτε για το 2017; Εστιάζετε στις σωστές προτεραιότητες και έχετε τα αποτελέσματα για να το αποδείξετε; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχία ακολουθεί τις προθέσεις. Και η πρόθεση έχει να κάνει κυρίως με την κατάλληλη προετοιμασία.

Είμαι σίγουρος ότι σε κάθε τομέα που είχατε κάτω του αναμενόμενου απόδοση, δεν καταφέρατε να έχετε επιτυχία ή δεν καταφέρατε να επιτύχετε τους στόχους σας, αυτό οφειλόταν στην έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν προετοιμαστείτε για τη νέα χρονιά, θα κάνετε τα ίδια ακριβώς λάθη. Πιθανόν να μην καταφέρετε ποτέ να έχετε αυτή τη σπουδαία επιτυχία για την οποία προετοιμαζόσαστε. Έτσι, αντί να περιμένετε να συμβεί κάποια στιγμή, θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να κάνετε κάτι γι’ αυτό.
Στη συνέχεια, σας παρουσιάζω τέσσερις τομείς, οι οποίοι, όταν αντιμετωπιστούν με σωστές προθέσεις, θα μπορέσουν να έχουν μία τεράστια επίδραση στην επιτυχία του οδοντιατρείου σας.

 

1. Προγραμματισμός ημερολογίου
Αν θέλετε να δείτε αλλαγές σε συγκεκριμένα ζητήματα αυτή τη χρονιά, είναι απαραίτητο να εκτυπώσετε το ημερολόγιό σας και να δαπανήσετε λίγο χρόνο για να κάνετε μερικές ρυθμίσεις όσον αφορά στις προτεραιότητες των προθέσεων. Προσωπικά, το κάνω αυτό συνέχεια. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνω είναι ότι αναλύω λεπτομερώς και αναδιαμορφώνω το ημερολόγιό μου κάθε 90 ημέρες. Κάθομαι και κοιτάω κάθε μία από τις διεργασίες μου. Όταν βάλετε το στυλό σας επάνω στο χαρτί, θα πρέπει να προγραμματίζετε σύμφωνα με την έκβαση ή το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να επιτύχετε.
Για παράδειγμα, εάν θέλετε να έχετε μία καταπληκτική ηγετική ομάδα, χρειάζεται να δεσμεύσετε χρόνο στο ημερολόγιό σας για να έχετε συναντήσεις με τους ηγέτες των ομάδων σας. Εάν θέλετε να γίνετε ειδικός στα χρηματοοικονομικά, θα πρέπει να δεσμεύσετε χρόνο για να μάθετε σχετικά με αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει να δίνετε προσοχή στα χρήματά σας, παρακολουθώντας και μαθαίνοντας σχετικά με τη ροή χρήματος κλπ. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μία μεγάλη ροή εισερχομένων ασθενών, θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο για να φτιάξετε στρατηγικές μάρκετινγκ για την προσέλκυση ασθενών.

 

2. Αναγνώριση της αξίας των ασθενών
Πιθανώς, η οργάνωση εκδηλώσεων αναγνώρισης της αξίας και ένδειξης ευγνωμοσύνης απέναντι στους ασθενείς σας ήταν κάτι που πάντοτε θέλατε να κάνετε, αλλά δεν το πραγματοποιήσατε ποτέ. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο να δείξετε στους ασθενείς σας το πόσο πολύ εκτιμάτε την αφοσίωσή τους στο οδοντιατρείο σας, αλλά, με κάποιον τρόπο, πάντα πέφτει στην τελευταία θέσης της λίστας με τις προτεραιότητές σας.
Τώρα είναι η στιγμή να το αλλάξετε αυτό! Πάρτε την απόφαση να οργανώσετε, να χρηματοδοτήσετε και να υλοποιήσετε τουλάχιστον μία μεγάλη εκδήλωση για τους ασθενείς σας μέσα στο 2017. Οργανώστε μία εκδήλωση διασκέδασης, όπου ο καθένας θα μπορεί να περάσει καλά και να ενθουσιαστεί, όπως ένα πάρτι μπάρμπεκιου ή ένας επίσημος χορός. Δεν βρίσκετε κάτι ενδιαφέρον να οργανώσετε; Βάλτε στο παιχνίδι του προσωπικό σας και ζητήστε τους να το αναλάβουν και να το οργανώσουν πλήρως.

 

3. Παραπομπές
Κάθε οδοντίατρος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι παραπομπές και οι συστάσεις από τους παλαιότερους ασθενείς είναι η πλέον επιθυμητή πηγή νέων ασθενών. Οι νέοι ασθενείς έρχονται στο οδοντιατρείο σας επειδή περιμένουν ότι θα τους αρέσετε -στην πραγματικότητα έχουν ήδη ακούσει από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που τους παρέπεμψε ότι εσείς και η ομάδας σας είστε υπέροχοι. Κατ’ αρχήν, τι κάνετε ακριβώς για να αυξήσετε τις παραπομπές νέων ασθενών; Αν θέλετε να αυξήσετε εντυπωσιακά τις παραπομπές, θα πρέπει να έχετε σαφείς προθέσεις όσον αφορά στις διεργασίες παραπομπών. Σχεδιάστε και προωθήστε διαγωνισμούς και βραβεία παραπομπών για τους ασθενείς και ζητήστε από την ομάδα σας να είναι επινοητικοί σε αυτό το ζήτημα. Και εδώ επίσης, αφήστε ένα μέλος της ομάδας να αναλάβει αυτόν τον τομέα.
Δεύτερον, ζητάτε από τους αφοσιωμένους ασθενείς σας να σας συστήνουν σε άλλους; Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα λάθη που βλέπω να γίνονται είναι όταν οι οδοντίατροι θεωρούν αυτονόητο ότι οι ασθενείς τους γνωρίζουν ότι θέλουν παραπομπές. Να είσαστε ξεκάθαροι και να εκφράζετε την πρόθεσή σας στις συζητήσεις σας με τους ασθενείς σας. Βάλτε στο πρόγραμμα να ζητάτε κάθε φορά από τους ασθενείς σας να σας συστήνουν. Εάν παρέχετε στους ασθενείς σας συνεπή και υψηλής ποιότητας φροντίδα, θα είναι ευτυχείς να σας ανταποδώσουν τη χάρη φροντίζοντας για εσάς, αλλά για αυτό πρέπει να επικοινωνείτε. Το πιθανότερο είναι ότι οι ασθενείς σας δεν συνειδητοποιούν το πόσο πολύτιμες είναι οι παραπομπές για εσάς και το ιατρείο σας.
Προσπαθήστε να λέτε κάτι όπως: «Κύριε/Κυρία Χ, πραγματικά μου αρέσει πολύ που είστε ασθενής μου. Σας ευχαριστώ πολύ για την αφοσίωσή σας και τη συνεργασία σας. Σας παρακαλώ, αν επιθυμείτε μπορείτε να με συστήσετε στους φίλους σας και την οικογένειά σας, επειδή πραγματικά θα ήθελα να έχω και άλλους εξαίρετους ασθενείς σας εσάς».

 

4. Προσωπικό
Μπορείτε να ανασύρετε τις δυνατότητες του προσωπικού σας μόνο μέσω της εκπαίδευσης, της εφευρετικότητας και της σαφούς επικοινωνίας. Στην πραγματικότητα, όταν προσλαμβάνετε κάποιον, ξεκαθαρίστε του την ανάγκη για επιτυχία και σαφήνεια. Προγραμματίστε ένα ραντεβού μιας ώρας (εδώ είναι που το ημερολόγιο έρχεται πάλι στο προσκήνιο) για μία συνάντηση όπου θα συζητηθούν οι προσδοκίες σας. Ζητήστε από τους ηγέτες των ομάδων σας να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνάντηση, για να δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες στον νεοπροσλαμβανόμενο.
Όπως ανέφερα παραπάνω, αναθέστε καθήκοντα στο προσωπικό σας, να δείχνετε τις προθέσεις σας σχετικά με αυτό και να τους επιβραβεύετε για την καλή εκτέλεση των εργασιών. Θα εκπλαγείτε με το πόσο ενθουσιώδεις θα είναι τα μέλη της ομάδας στο να αναλάβουν διάφορες υπευθυνότητες, να τους δοθεί αυτονομία και να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης σας να επιτύχουν. Τέλος, βάλτε στο ημερολόγιό σας συναντήσεις του προσωπικού, προαγωγές και ειδικές εκδηλώσεις αναγνώρισης των υπηρεσιών του προσωπικού.

 

Τελικές σκέψεις
Είναι αλήθεια ότι κανείς παίρνει ό,τι δίνει. Αν παίρνετε μέτρια αποτελέσματα, πιθανότατα κάνετε μέτριες μόνο προσπάθειες. Σταματήστε να προβάλλετε δικαιολογίες και αρχίστε να είστε ένας ηγέτης με προθέσεις και σκοπιμότητες. Ξεκινήστε με έναν ή δύο από τους τομείς που αναφέραμε πιο πάνω και, ενδεχομένως, αυτή η προετοιμασία θα σας αποδώσει μία απίστευτη επιτυχί

E-Paper

DT Greece No. 1, 2017

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment