OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Jan 7, 2014 | News Netherlands

Aanvullende tandartsverzekering populairder

by Marieke Epping

HILVERSUM – Een groeiend aantal consumenten verzekert zich voor de tandarts.
54% kiest dit jaar voor een tandartsverzekering. Vorig jaar was dit nog 48%. Andere aanvullende verzekeringen dalen juist in populariteit. Dat blijkt uit cijfers van vergelijkingswebsite Independer.nl.

De toenemende vraag naar aanvullende tandartsverzekeringen wijkt opvallend af van het algemene beeld van een dalend aantal afgesloten verzekeringen. Vooral naar fysiotherapie en medische zorg in het buitenland is veel minder vraag. Een ander opvallend verschil is dat veel meer consumenten dit jaar kiezen voor een naturapolis in plaats van een restitutiepolis. Bij een naturapolis declareert de zorgverlener de nota direct bij de verzekeraar, waarna deze ongedekte kosten nog bij de patiënt in rekening brengt. Bij een restitutiepolis betaalt de patiënt de nota van de zorgverlener eerst zelf en declareert deze daarna bij de verzekeraar.

Meer dan de helft van de via Independer afgesloten zorgverzekeringen betrof een naturapolis, tegen 28% restitutiepolissen. De overige afgesloten verzekeringen waren een combinatiepolis, of de vaak goedkopere selectiefpolis, een naturaverzekering waarbij de verzekerde bij slechts een paar ziekenhuizen terecht kan.

Independer analyseerde de bijna 2,5 miljoen vergelijkingen die bezoekers maakten in de laatste zes weken van het jaar en de ruim 85 duizend verzekeringen die via de website werden afgesloten. De afgelopen jaren bleken de door Independer gesignaleerde trends een goede voorspeller van de marktbeweging zoals de NZa die elk jaar publiceert. (bron: Independer)

Print  |  Send to a friend