OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

(foto: Koelnmesse)
0 Comments Feb 23, 2017 | News Netherlands

IDS Keulen: “Een buitengewoon evenement”

Post a comment by Dental Tribune International

Met meer exposanten dan ooit tevoren belooft de International Dental Show (IDS) in Keulen hét evenement te worden van dit tandheelkundige jaar. Van 21-25 maart zal het beursterrein van de Koelnmesse wederom tandheelkundige professionals van over heel de wereld verwelkomen. Dental Tribune Online sprak met CEO Katharina Hamma over haar verwachtingen en vroeg haar waarop de bezoekers zich dit jaar kunnen verheugen.

Gemeten naar omzet was 2015 het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van de Koelnmesse. Welke rol speelde de afgelopen IDS hierin?
De IDS staat momenteel in onze top tien van evenementen en draagt dan ook aanzienlijk bij aan ons totale bedrijfsresultaat en de bezoekersaantallen.

De laatste IDS, in 2015, overtrof alle verwachtingen. Denkt u dat de komende editie in staat zal zijn om wederom records te vestigen?
We verwachten absoluut opnieuw een buitengewoon evenement. Met ongeveer 2.300 exposanten uit meer dan 60 landen is het productaanbod groter en meer divers dan ooit. Vanwege de toenemende vraag vanuit de industrie openen we voor het eerst een verdieping in Hal 5. Dit vergroot de totale expositieruimte naar 160.000 m2. Verder verwachten we dit jaar meer professionele bezoekers. Er is een gestage belangstelling voor de beurs, vooral vanuit het buitenland.

Waar komen de nieuwe exposanten vooral vandaan?
Onze nieuwe exposanten komen uit verschillende tandheelkundige gebieden en hun assortiment zal het toch al grote en diverse aanbod van de beurs verder verbreden. Daarnaast wordt de IDS steeds internationaler, met bedrijven uit Noord-Amerika, Azië en Europa die hun nieuwste producten op het evenement voor de eerste keer presenteren.

In de loop der tijd is de IDS een platform geworden voor het toenemende belang en gebruik van digitale technologie in de tandheelkunde. Zal deze trend doorzetten in deze editie?
Zeer zeker. De IDS is het middelpunt van een enorme ‘connected’ industrie waarin al vroeg werd begrepen hoe men kon profiteren van deze technologische ontwikkelingen en de nieuwe mogelijkheden die deze met zich meebrengen. Deelnemers zijn op de beurs in goede handen, met tools als de nieuwe productdatabase, IDS app en Matchmaking365 tot hun beschikking. Op deze manier helpen we exposanten en bezoekers om zich optimaal op hun bezoek voor te bereiden en van hun week in Keulen een groot succes te maken.

Welke andere gebieden, naast de digitale tandheelkunde, zullen in de spotlights staan?
Enkele aandachtsgebieden zijn de parodontologie, implantologie en endodontologie. Preventie blijft ook een onderwerp van belang tijdens de IDS, naast vele andere deelgebieden van de tandheelkunde.

Een aantal aanvullende showconcepten, zoals de Career Day en Know-How Tours, zijn in 2015 geïntroduceerd. Hoe werden ze ontvangen, en vinden ze deze editie een vervolg?
Beide formats werden door bezoekers zeer goed ontvangen en zullen ook in 2017 een plaats krijgen. Hoewel de IDS zich voornamelijk focust op zakelijke en productpresentaties bij stands, zijn we ervan overtuigd dat een interessant aanvullend programma leads kan genereren voor informatievergaring en nieuwe zakelijke onderhandelingen.

Wat is de langetermijnvisie van IDS, en welke concepten worden ontwikkeld om het beursaanbod uit te breiden?
Door de ontwikkeling en het bijzondere succes van IDS in de afgelopen jaren kijken we met een positieve blik naar de toekomst. In deze dynamische branche moet men gelijke tred houden met de veranderingen. We zullen daarom na de beurs in overleg gaan met onze medeorganisator, de Association of the German Dental Industry, om het resultaat van de beurs te bespreken en te onderzoeken hoe we het succes op de lange termijn kunnen voortzetten.

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment