OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

0 Comments Mar 15, 2017 | News Netherlands

ACTA op achtste plaats in internationale ranglijst

Post a comment by Ben Adriaanse

LONDEN – Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) staat in de lijst van vijftig beste tandheelkundeopleidingen op de achtste plaats. De QS World University Rankings by Subject 2017 wordt samengesteld op basis van de onderzoeksimpact, de academische reputatie en de reputatie als werkgever. De Radboud Universiteit vinden we terug op plaats 41. De Rijksuniversiteit Groningen staat niet in de lijst.

De Universiteit van Hong Kong gaat in de begin maart gepubliceerde ranglijst aan kop, gevolgd door de Universiteit van Michigan en de Universiteit van Tokio. Van de 25 beste opleidingen komen er acht uit de Verenigde Staten en vier uit het Verenigd Koninkrijk. Denemarken en Zweden komen elk tweemaal voor.

De hoge notering voor ACTA is opvallend, omdat de Amsterdamse tandheelkundeopleiding voor het eerst in de lijst voorkomt. Evenzeer opmerkelijk is dat uit de Nationale Studenten Enquête eind vorig jaar een ander beeld naar voren kwam: studenten bleken juist meer te spreken over de tandheelkundeopleidingen in Groningen en Nijmegen.

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment