OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Dr. Ali’s ‘No drill, no fill’-project zoekt een manier om biomateriaalsystemen te ontwikkelen voor het opnieuw aangroeien van complete tanden. (foto: Bruno Weltmann/Shutterstock)
0 Comments May 2, 2017 | News Netherlands

Zelfherstellende tand dichterbij dankzij biocompatibel materiaal

Post a comment by Dental Tribune International

OTAGO, NZ – De mogelijkheid om tanden opnieuw te laten aangroeien, is een stap dichterbij gekomen dankzij onderzoekers in Nieuw-Zeeland. Aan een onderzoeksteam van de Universiteit van Otago is een subsidie toegekend voor onderzoek waarin biomateriaal wordt ontwikkeld dat ervoor moet zorgen dat tanden uit zichzelf weer compleet aangroeien.

Het project ‘No drill, no fill’ van dr. Azam Ali, verbonden aan de Nieuw-Zeelandse universiteit, was in eerste instantie bedoeld om een biocompatibel alternatief te vinden voor het traditionele vulmateriaal dat bij cariës wordt gebruikt. De variabelen in het onderzoek werden echter al gauw uitgebreid naar het daadwerkelijk produceren van tandweefsel, toen in een testfase het potentieel van het gebruikte materiaal duidelijk werd.

Ter erkenning van hun uitvinding is door de Gezondheidsonderzoeksraad in Nieuw-Zeeland aan dr. Ali en zijn team een subsidie toegekend van omgerekend ruim 90.000 euro. Met deze financiële ondersteuning kan het onderzoek naar verwachting nog twee jaar worden voortgezet. “Het ontwikkelen van een techniek die tanden opnieuw laat aangroeien, is een uitzonderlijk concept en biedt een enorm potentieel voor mensen met mondproblemen,” zei minister van Gezondheid dr. Jonathan Coleman bij het uitreiken van de subsidie aan dr. Ali.
 

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment