OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. (foto: Thomas Koch/Shutterstock)
0 Comments May 9, 2017 | News Netherlands

Oostenrijkse tandarts weigert Erdogan-aanhangers

Post a comment by Dental Tribune International

INNSBRUCK – Een Oostenrijkse tandarts is eind april in opspraak gekomen vanwege een protestboodschap in zijn praktijk. Op het bordje naast de deur van dr. Gergard Wieser viel te lezen dat aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan niet welkom waren voor behandeling. De mededeling, die wijd verspreid werd via sociale media, zorgde voor opschudding en leidde er zelfs toe dat de Turkse televisie ter plaatse live verslag kwam doen.

Wieser kondigde op een ingelijst stuk papier in het Turks aan dat mensen die de politieke standpunten van de president steunden, geen afspraak moesten maken bij zijn praktijk. De beelden van de mededeling op de deur riepen zowel positieve als negatieve reacties op. De Turkse pro-Erdogan zender A Haber zou volgens Oostenrijkse media een verwijzing naar de nazi’s hebben gemaakt tijdens de live verslaggeving. De Oostenrijkse beroepsvereniging voor tandartsen besloot te bemiddelen en heeft de tandarts geadviseerd zijn protestbord te verwijderen. Dat deed hij na drie weken.

De Erdogan-criticus heeft inmiddels in de media gereageerd op zijn actie. Tegen de Oostenrijkse krant Österreich zei hij dat hij een standpunt wilde innemen tegen de Turkse president en de uitkomst van het referendum in Turkije. Wel benadrukte hij dat “iedereen die een afspraak wil maken, zal worden behandeld zonder dat er gevraagd wordt naar politieke voorkeur.”

 

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment