OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Geen speelhoek in een praktijk, maar een praktijk in een speelhoek: de jury kijkt rond in Het Tandenrijk te Rotterdam. V.l.n.r.: Louis van de Mortel, Pieter Schram en Anne-Peter van Riet. (foto: Ben Adriaanse)
0 Comments May 17, 2017 | News Netherlands

Op bezoek bij acht toppraktijken - deel 1

Post a comment by Ben Adriaanse

Eindelijk was het zover: een bezoek aan de acht genomineerden voor de verkiezing tot Tandartspraktijk van het jaar 2017. We stapten in de auto en reisden van Amsterdam tot Roermond en van Zuidwolde tot Nijmegen Lent. Een verslag van de belevenissen van de prejury, met vandaag de eerste vier praktijken. Volgende week leest u over de andere vier en maken we de drie finalisten bekend. Welke praktijk is uw favoriet?

Tandartspraktijk Zuidoost, Amsterdam Bijlmer
Terwijl we de Bijlmerflat aan de Florijn inlopen waar Tandartspraktijk Zuidoost is gevestigd, kijken we elkaar als juryleden even aan. Het trappenhuis is een bedompte ruimte met grauwe, bevlekte muren. Hoe kan dit de entree van de ‘tandartspraktijk van het jaar’ zijn? Als we eenmaal kennismaken met tandarts en praktijkeigenaar Peter Koelewijn en zijn missie in hartje Bijlmer, verandert onze mening. Geen onnodig uiterlijk vertoon in deze tandartspraktijk, maar eerlijke tandheelkunde voor iedereen met veel gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. En is dat niet waar het in beginsel om gaat, zeker in deze ‘krachtwijk’?

Koelewijns hart ligt bij deze buurt, die 140 culturen telt. “Het is een plek waar je het verschil kunt maken,” aldus de sympathieke eigenaar van de praktijk. “Ons doel is van elke patiënt een fan te maken, en te zorgen dat je altijd bij ons terecht kunt voor een passende behandeling.” Daarnaast is er veel aandacht voor preventieve voorlichting en persoonlijke groei van de medewerkers. Ook bijzonder is het gezamenlijke overleg dat elke ochtend voor werktijd wordt gehouden. Collega’s die de vorige dag een verbeterpunt hebben opgemerkt, kunnen dat direct inbrengen.

In deze praktijk komen lang niet alle patiënten op tijd, of ze blijven soms helemaal weg, erkent Koelewijn. “Dat vraagt een flexibel management. Als iemand te laat komt, improviseer je om die patiënt alsnog te helpen. Staar je je blind op de agenda, dan word je gek.” Gek wordt hier duidelijk niemand: er heerst een gemoedelijke sfeer in de praktijkruimten.

Tandartspraktijk Zuidoost houdt continu tevredenheidsenquêtes. Bij vertrek valt ons oog op een display met een vraag en knoppen met ja en nee erop. ‘Bent u vriendelijk geholpen?’ luidt de vraag. Wij drukken stellig op ‘ja’.

Tandheelkundig Centrum De Leyens, Zoetermeer
Onze volgende stop is Zoetermeer, waar we rondgeleid worden in de praktijk van eigenaar Sona Darbor. Met haar commerciële achtergrond heeft zij een scherp oog voor waar de patiënt naar op zoek is. “We zorgen altijd voor een ontspannen en persoonlijke sfeer,” legt Darbor uit. De behandelkamers zijn ruim en de grote ramen zorgen voor een prettig uitzicht, zodat de ruimtes klinisch in orde zijn, maar niet klinisch aanvoelen. In de wachtkamer staan aangename loungebanken en een geurdispenser houdt de steriele geur bij de bezoeker weg.

Niet alleen voor de patiënten wordt goed gezorgd. De ruimte voor de eigen medewerkers is met veel aandacht opgezet, waarbij elke collega mocht meedenken over de inrichting. “Het gaat erom dat het hier fijn werken is en er veel gelachen kan worden,” vertelt Darbor, die zelf enige tijd als assistente meedraaide om zich tandheelkundig bij te spijkeren. Behalve het kernteam heeft de praktijk diverse stagiairs in dienst die zich bezighouden met de promotie.

Preventie wordt erg serieus genomen in deze praktijk. Geen loze kreten, maar concrete voorlichting die bij patiënten blijft hangen. “Ik vind het daarbij belangrijk om veel uit te leggen en te bespreken wat je ziet, ook als je een röntgenfoto bespreekt,” vertelt tandarts en mede-eigenaar Fabio Rigutto die is aangeschoven.

Het resultaat van deze praktijk die alles doet om patiënten centraal te stellen is duidelijk: een groeiend klantenbestand, en ook patiënten die inmiddels verder weg wonen, blijven terugkomen.

Het Tandenrijk, Rotterdam
Dan rijden we het centrum van Rotterdam binnen en worden we door een gastvrije assistente ontvangen in Het Tandenrijk. Zij leidt ons rond langs grote speelruimten met een filmprojectiescherm, grappige illustraties aan de muur, een tafelvoetbalspel enzovoort. Ook toont zij ons alvast de schatkist, waaruit wij na de behandeling een cadeautje mogen uitzoeken. Inmiddels denken we: is dit wel een tandartspraktijk, en waar is de tandarts? Die verschijnt pas als we in de behandelkamer zijn aangekomen en in de stoel zitten.

Deze ontvangst is typerend voor Het Tandenrijk, dat haar deuren opende in oktober 2016 en de komende tijd extra behandelkamers zal krijgen. Tandarts-gnatholoog Jacques van der Zaag liet zich inspireren door de ‘belevenismondzorg’ zoals die in de Verenigde Staten steeds gangbaarder wordt: geen speelhoek in een praktijk, maar een praktijk in een speelhoek. Elementen die voor kinderen prettig zijn, staan centraal, en de tandarts en de behandelingen staan zo veel mogelijk op de achtergrond. Sterker nog: er wordt helemaal niet gesproken over een tandarts, boren of trekken. “Het zijn kleine dingen die ervoor zorgen of een patiënt wel of juist niet wil worden behandeld. Eerst gaat het erom patiëntjes op hun gemak te stellen. Soms zien ze tijdens het eerste bezoek helemaal geen tandartsstoel,” vertelt assistente Sonja Verhoeven.

Van der Zaag behandelt kinderen met slechte gebitten, angst en/of persoonlijkheidsstoornissen. “Met een persoonlijke benadering lukt het vaak toch hen rustig in de stoel te krijgen,” aldus de bij ACTA werkzame tandarts. Zo bouwde Van der Zaag een band op met een autistisch jongetje door eerst samen een dinosaurusfilmpje te kijken voordat hij ging behandelen. Alles om te voorkomen dat een patiëntje onder volledige narcose behandeld moet worden. Dat is Van der Zaag een gruwel, en die optie biedt hij dan ook niet aan. “Wel gaan we op termijn beginnen met lachgassedatie. Maar ook dat alleen als het niet anders kan.”

Roer-Mondzorg, Herten
Zondag 23 juli 2016 is een dag die het personeel van Roer-Mondzorg niet snel zal vergeten. Medewerkers werden gebeld met de mededeling “de praktijk staat in brand!” Het onheil was ontstaan in het tandtechnisch laboratorium en de vlammen en rook verspreidden zich snel over het pand. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, had het vuur meerdere kamers bereikt en had de luchtcirculatie de roetdeeltjes over het hele centrum verspreid. Alles was verbrand, besmeurd of beschadigd, en dat bij een zorgverlener die prat gaat op een smetteloos hygiënisch beleid. Tachtig werkstukken van de tandtechnicus waren verloren gegaan. En alsof dat nog niet genoeg was, vielen kort daarna twee dragende personeelsleden wegens ziekte weg. Een nachtmerrie, kortom.

Menigeen zou met de handen in het haar zitten en niet weten waar te beginnen, maar het personeel van Roer-Mondzorg putte er juist energie uit. Met vereende krachten werd de praktijk hersteld en opnieuw ingericht. En hoe: in januari opende Roer-Mondzorg opnieuw haar deuren en al in maart kreeg de praktijk de prestigieuze HKZ-certificering. Door de inspecteurs werd geen enkel gebrek geconstateerd!

Dat Roer-Mondzorg een hecht team heeft, blijkt al snel. Maar liefst acht medewerkers zitten aan tafel om ons te verwelkomen. Al pratende valt op dat Leon Horrichs (tandarts-implantoloog en eigenaar) en Jacqueline Mulder (praktijkmanager en mondhygiëniste) regelmatig het woord geven aan de kwaliteitsmanager en de assistenten. Een organisatie waar ieders mening telt, zoveel is duidelijk. De praktijk is gevestigd in een weinig vermogende regio, waardoor er vaak gekozen wordt voor realistische tandheelkunde tegen een redelijke prijs. Toch kan de patiënt er ook voor luxe en complexe behandelingen terecht, en behalve voor orthodontie kan de patiënt met elke mondzorgvraag geholpen worden.

Roer-Mondzorg heeft door alle tegenslag een hoge gunfactor, maar is al met al ook gewoon een steengoede praktijk.

Volgende week een verslag van dag 2, waarin de jury een bezoek brengt aan Tandartspraktijk Quadratand (Zuidwolde), Beekpark Tandartsen (Apeldoorn), Verhagen Volledig Mondzorg (Lichtenvoorde) en Jeugdtandarts Waalsprong (Lent).


De prejury
Pieter Schram, directeur Vertimart
Louis van de Mortel, directeur Arseus Dental Nederland
Anne-Peter van Riet, directeur Edin Dental Academy
Ben Adriaanse, hoofdredacteur/uitgever Dental Tribune Netherlands Edition


Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment