OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Gemak voor tandarts en assistent: voor alle BioComp implantaten gebruikt u dezelfde borenset.
0 Comments Aug 30, 2017 | News Netherlands

BioComp viert jubileum: 25 jaar puur Nederlandse implantaten

Post a comment by Tessa Vogelaar

BioComp bestaat 25 jaar. Het jubileum is een mooi moment om de ontwikkeling van het bedrijf door de jaren heen onder de loep te nemen en te kijken hoe de toekomst van BioComp eruit gaat zien. Algemeen directeur Teja Godrie en klinisch adviseur Ronald Wils van dit puur Nederlandse bedrijf blikken terug en kijken vooruit.

BioComp is een volledig Nederlands bedrijf. Wat houdt dat precies in?
Godrie: In 1992 hebben wij ons BioComp implantaatsysteem op de markt gebracht. Het is in Nederland ontwikkeld in samenwerking met onder meer de TU Eindhoven, Philips Medical en de Universiteit Utrecht. Daarnaast zijn voor alle stappen in het proces, van design tot aflevering bij de klant, Nederlandse bedrijven verantwoordelijk. Net als BioComp zijn al deze samenwerkingspartners gecertificeerd met het CE-keurmerk, waarmee veiligheid en zekerheid wordt gegarandeerd.
Wils: Dat we het zo dicht bij huis houden, kent veel voordelen. Van producten die in Nederland gemaakt worden, weet je dat ze nauwkeurig gemaakt en van goede kwaliteit zijn. Verder weet je dat je kunt bouwen op afspraken met Nederlandse bedrijven en zijn de lijntjes kort omdat je altijd dichtbij bent.

Op welke manier maakt u het werk van de tandarts makkelijker?
Wils: Ten eerste zijn onze implantaten erg sterk en breukresistent, vooral dankzij het design. Daarnaast is ons systeem zo ontwikkeld dat alle componenten uitwisselbaar zijn en je maar één schroevendraaier gebruikt. Ons boorsysteem is gepatenteerd en beduidend gemakkelijker dan dat van veel andere implantaatsystemen. Verder helpen wij klanten die problemen ervaren: vaak ga ik zelf bij de tandarts op bezoek om daar het probleem op te lossen. Dat wordt echt gewaardeerd.

Hoe is het jubileum van BioComp gevierd?
Godrie: Recent hebben we een reünie georganiseerd voor alle mensen die bij ons in dienst zijn geweest en die eraan hebben bijgedragen dat BioComp de afgelopen jaren heeft kunnen groeien en bloeien. In september volgt nog een feestelijke dag voor het huidige personeel en familie waarop we een vliegshow gaan bijwonen. Vliegen is de hobby van Ronald Wils en daarnaast past het ook bij de technologische insteek van ons bedrijf.

Waar gaat BioComp zich op richten in de toekomst?
Godrie: Onze eigen R&D-afdeling is nu bezig met twee nieuwe lijnen. Iets heel nieuws is een cranio-maxillofaciaal systeem waarbij nieuwe neuzen, oren en ogen bij getraumatiseerde patiënten verankerd kunnen worden. Voor het design ervan werken we samen met onze design engineer afkomstig van de TU Delft. Voor het maken van de gezichtsprothese werken we samen met een expert op dat gebied, een anaplastoloog. Daarnaast hebben wij voor de behandeling van de esthetische zone een lijn ontwikkeld, voornamelijk te gebruiken voor het kroon- en brugwerk in het voorfront. Deze producten hebben al een CE-keurmerk. Na een klinische studie verwachten we deze binnen een jaar op de markt te kunnen brengen.
Wils: BioComp is daarnaast bij veel wetenschappelijke onderzoeken betrokken, onder meer gericht op de ontwikkeling van biomateriaal van implantaatoppervlakten. Ook werken we mee aan onderzoek naar keramische implantaten en een nieuwe manier van boren. Deze projecten zitten nog in de beginfase, maar leiden in de toekomst hopelijk tot interessante innovaties.
 

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment