OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Er lijkt geen grens te zijn aan de verdeeldheid die president Trump oproept, nu ook de tandheelkundige markt in het debat is betrokken. Dat gebeurde door een paginagrote brief geschreven door dr. Dan Fisher, oprichter en CEO van Ultradent, waarin hij Amerikanen oproept de miljardair de rug toe te keren. (beeld: Marina Linchevska/Shutterstock)
0 Comments Aug 30, 2017 | News Netherlands

Tandheelkundig bestuurder opent aanval op Trump

Post a comment by Dental Tribune International

SOUTH JORDAN, VS – CEO en oprichter van het Amerikaanse bedrijf Ultradent, dr. Dan Fisher, heeft in een open brief zijn landgenoten opgeroepen Donald Trump de rug toe te keren. Het pleidooi volgde op de reactie van de Amerikaanse president op de gebeurtenissen in Charlottesville op 12 en 13 augustus. De paginagrote brief in de Amerikaanse krant USA Today zorgt ervoor dat de grote politieke onrust ook de mondzorgindustrie heeft bereikt.

 In zijn openingszin schrijft Fischer: “Als oprichter en CEO van Ultradent Products, Inc., een trotse Amerikaanse fabrikant met 1.400 Amerikanen in dienst en die 65% van zijn producten exporteert, voelt het als mijn recht en mijn plicht om mijn stem te laten horen.”

Fisher wijst naar de kernwaarden van Ultradent – ‘integriteit, kwaliteit, innovatie en hard werken’ – om aan te geven hoe die zijn leiderschap sturen. De CEO voelde zich gedwongen zijn afkeuring te uiten tegen wat hij noemt een ‘stuurloze’ Trump. “Mocht ik mijzelf ooit in de aanwezigheid van Donald Trump bevinden, dan zal ik hem letterlijk de rug toekeren.”

De openhartige oproep van Fisher is niet vanuit alle hoeken van de tandheelkunde met open armen ontvangen. Sommige bedrijven vrezen wellicht financiële schade als zij politiek stelling kiezen. Loyale Trump-supporters uit de industrie reageren via Facebook dat Amerikanen en tandartsen als reactie juist producten van Ultradent de rug toe moeten keren. Daarop reageerden anderen weer met de suggestie hun voorraad te verdriedubbelen om een eventuele opstand tegen te gaan.

In de brief, ook gepubliceerd op de door Fisher gehoste website turnyourbacks.org, concludeert de Ultradent-oprichter: “Voor hen die deze persoon steunen of zich niet comfortabel voelen ‘hun rug te keren’ tegen iemand: ook u bent mijn mede-Amerikaan, en ik verdedig uw recht op vrijheid van meningsuiting net zo hard. Doe wat uw geweten u ingeeft.”
(bron: Dental Tribune International)

 

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment