OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

0 Comments Sep 5, 2017 | News Netherlands

NZa-controle op medische anamnese van start

Post a comment by Tessa Vogelaar

UTRECHT – De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat deze week bij 18 tandartspraktijken op bezoek om de administratie te controleren. De controle richt zich op de medische anamnese. Deze praktijken werden gekozen omdat hun declaratiepatroon afwijkt, meldt de NZa.

Ter plekke worden een aantal dossiers bekeken om een verklaring te vinden voor de afwijkende declaraties. Volgens de NZa kan de zorg aan patiënten gewoon doorgaan tijdens de controle.

De NZa liet eerder weten signalen te hebben ontvangen dat er tandartsen zijn die onterecht declareren onder de noemer aanvullende medische anamnese (code C22). Hiervoor mag twintig euro in rekening gebracht worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om contact met de huisarts als de tandarts daartoe aanleiding ziet op basis van een door een nieuwe patiënt ingevulde vragenlijst. Declareren met deze code mag niet als er bijvoorbeeld geen vragenlijst is afgenomen, of hieruit geen bijzonderheden naar voren kwamen.

Om te kijken of aanvullende medische anamneses terecht worden gedeclareerd, heeft de NZa een data-analyse uitgevoerd op alle rekeningen van tandartsen. Tandartsen met een afwijkend declaratiepatroon worden nu bezocht.

Voor deze controles werkt de NZa samen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie zou maatregelen kunnen treffen als bij praktijken zaken niet op orde zijn op basis van de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz).
(bron: NZa)
 

Related Content
Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment