OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Recordaantal kinderen bij poetsworkshop mondhygiënisten Sep 20, 2017 | News Netherlands

Recordaantal kinderen bij poetsworkshop mondhygiënisten

ULFT – Hoe breng je kinderen op een speelse manier in aanraking met een goede gebitsverzorging? Poetsles, de zuurgraad van drankjes meten en een quiz over de mond: het waren stuk voor stuk populaire workshops op het kinderfestival Kidsfabriek in het Gelderse Ulft. Driehonderd kinderen en hun ouders waren present tijdens de vijfde editie van het festival op 19 augustus.

Read more
“Vanaf 2018 verplicht nascholen voor tandarts” Sep 13, 2017 | News Netherlands

“Vanaf 2018 verplicht nascholen voor tandarts”

Er is geen weg terug meer: nascholing gaat voor tandartsen een voorwaarde worden voor herregistratie. Er is voldoende draagvlak voor, en het ministerie ...

Read more
“Klachten vaak gevolg van slechte communicatie” Sep 13, 2017 | News Netherlands

“Klachten vaak gevolg van slechte communicatie”

Veeleisende, ontevreden of zelfs agressieve patiënten: elke mondzorgverlener krijgt ermee te maken. Toch komt communicatieonderwijs er in de opleidingen ...

Read more
Schippers laat dossier taakherschikking liggen Sep 13, 2017 | News Netherlands

Schippers laat dossier taakherschikking liggen

DEN HAAG – Demissionair minister Schippers neemt geen beslissing meer over de taakherschikking in de mondzorg. Dit laat zij aan haar opvolger, meldt ...

Read more

Hoe krijgt u als tandarts uw V21/V60 declaraties terug? Sep 13, 2017 | News Netherlands

Hoe krijgt u als tandarts uw V21/V60 declaraties terug?

Het zal u niet zijn ontgaan: ook in hoger beroep is vastgesteld dat het combineren van behandelcodes V60 en V21 tot 8 mei 2013 ‘gewoon’ was toegestaan. In navolging van de Rechtbank acht het Gerechtshof de terughaalactie van Achmea c.s. onaanvaardbaar.

Read more
Vlaming De Bruyn gaat tandheelkunde Radboudumc leiden Sep 5, 2017 | News Netherlands

Vlaming De Bruyn gaat tandheelkunde Radboudumc leiden

NIJMEGEN – Prof. dr. Hugo de Bruyn is per 1 oktober benoemd tot afdelingshoofd Tandheelkunde van het Radboudumc in Nijmegen. De Bruyn is hoogleraar Parodontologie en sinds 2004 verbonden aan de Universiteit Gent. De Vlaming neemt het stokje over van interim-afdelingshoofd Rob Barnasconi.

Read more
“Pas de DPSI toe en verwijs tijdig door” Sep 5, 2017 | News Netherlands

“Pas de DPSI toe en verwijs tijdig door”

Tijdens het najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) in november verzorgt hij niet één, maar zelfs twee lezingen: tandarts-parodontoloog NVvP Giles de Quincey. In zijn presentaties gaat hij het hebben over gingivahyperplasie en een dun gingiva biotype bij orthodontische behandeling. Dental Tribune sprak De Quincey vast over preventie van parodontale problemen, het paroprotocol DPSI en recessiebedekkende chirurgie.

Read more

New Videos

Show all Videos
NZa-controle op medische anamnese van start Sep 5, 2017 | News Netherlands

NZa-controle op medische anamnese van start

UTRECHT – De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat deze week bij 18 tandartspraktijken op bezoek om de administratie te controleren. De controle richt zich op de medische anamnese. Deze praktijken werden gekozen omdat hun declaratiepatroon afwijkt, meldt de NZa.

Read more
Screening op mondkanker: een taak voor de tandarts? Sep 4, 2017 | News Netherlands

Screening op mondkanker: een taak voor de tandarts?

Jaarlijks krijgen ongeveer 1.700 Nederlandse patiënten de diagnose mond- en keelkanker. Steeds vaker gaat het niet om de stereotype oudere patiënt die veel rookt en drinkt, maar om jongere patiënten met het seksueel overdraagbare humaan papillomavirus (HPV). De tandarts lijkt de professional bij uitstek om (symptomen van) mond- en keelkanker tijdig te ontdekken. Zien tandartsen het zitten deze screening uit te voeren en patiënten gênante vragen te stellen?

Read more
Achmea vangt bot in hoger beroep tegen tandartsen Sep 1, 2017 | News Netherlands

Achmea vangt bot in hoger beroep tegen tandartsen

ARNHEM – Zorgverzekeraar Zilveren Kruis/Achmea heeft in 2014 tandartsen ten onrechte beschuldigd van fraude met declaraties. Dat blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem op 29 augustus. Vereniging VvAA, die zo’n 200 tandartsen bijstond in de procedure, wil dat de zorgverzekeraar de tandartsen publiekelijk excuses aanbiedt.

Read more

New Products

Show all Products

New Topics

FDI World Dental Congress 2017

FDI World Dental Congress 2017

Bienvenido a Madrid! From 29 August to 1 September 2017, the dental community gathered in the Spanish capital for the FDI World Dental Congress. Find the ...

Read more
Prevention in dentistry

Prevention in dentistry

In addition to daily brushing and annual dental visits, a number of preventive measures can be taken to avoid oral diseases.

Read more
Dental caries

Dental caries

Dental caries is one of the most common global dieases, affecting 60–90 per cent of schoolchildren and nearly 100 per cent of adults worldwide.

Read more
Show all Topics
Tandheelkundig bestuurder opent aanval op Trump Aug 30, 2017 | News Netherlands

Tandheelkundig bestuurder opent aanval op Trump

SOUTH JORDAN, VS – CEO en oprichter van het Amerikaanse bedrijf Ultradent, dr. Dan Fisher, heeft in een open brief zijn landgenoten opgeroepen Donald ...

Read more
BioComp viert jubileum: 25 jaar puur Nederlandse implantaten Aug 30, 2017 | News Netherlands

BioComp viert jubileum: 25 jaar puur Nederlandse implantaten

BioComp bestaat 25 jaar. Het jubileum is een mooi moment om de ontwikkeling van het bedrijf door de jaren heen onder de loep te nemen en te kijken hoe ...

Read more