OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

“Sociale media ideaal voor klantenbinding” Jan 18, 2017 | News Netherlands

“Sociale media ideaal voor klantenbinding”

De lijnen naar de patiënt (of: klant) zijn veel korter dan vroeger, en het is een gemiste kans om die mogelijkheid onbenut te laten. Dat was de hoofdgedachte in de allereerste webinar van Dental Tribune Study Club, getiteld ‘Twitteren bij de tandarts’. Deze webinar wordt u aangeboden in samenwerking met Ultradent en is volledig terug te kijken via www.dtstudyclub.nl.

Read more
Veel belangstelling voor IDS 2017 Jan 17, 2017 | News Netherlands

Veel belangstelling voor IDS 2017

De 37e editie van de International Dental Show (IDS) belooft een groot succes te worden. Afgaande op de inschrijvingen is het exposantenaantal van 2015 ...

Read more
Mondkanker maakt opmars door leefstijlfactoren Jan 17, 2017 | News Netherlands

Mondkanker maakt opmars door leefstijlfactoren

LONDEN – Leefgewoonten zoals roken, het drinken van alcohol of een onevenwichtig dieet, naast infecties van het Humaan Papillomavirus (HPV), lijken ...

Read more
Kinderen missen tandzorg door slecht geïnformeerde ouders Jan 17, 2017 | News Netherlands

Kinderen missen tandzorg door slecht geïnformeerde ouders

HOUTEN – 43% van de Nederlanders weet niet dat het eigen risico niet van toepassing is op tandzorg voor kinderen. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten ...

Read more

Schrijf u gratis in voor verkiezing ‘Tandartspraktijk van het jaar’ Jan 10, 2017 | News Netherlands

Schrijf u gratis in voor verkiezing ‘Tandartspraktijk van het jaar’

AMSTERDAM – Heeft uw praktijk zich al ingeschreven voor de verkiezing tot Tandartspraktijk van het jaar? Met het schrijven van een korte pitch en het uploaden van enkele praktijkfoto’s dingt u al mee naar deze felbegeerde prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. De eerste enthousiaste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. Inschrijven is geheel gratis en vrijblijvend en is mogelijk tot en met 31 januari 2017.

Read more
Tandartsbehandeling steeds goedkoper geworden Jan 10, 2017 | News Netherlands

Tandartsbehandeling steeds goedkoper geworden

HOUTEN – De betaalbaarheid van de tandarts is voor de gemiddelde Nederlander met ruim 17% verbeterd. Dit komt doordat de tandartstarieven het afgelopen decennium veel minder zijn gestegen dan de inflatie, en de gemiddelde koopkracht is toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van ZorgmarktAdvies in opdracht van de ANT.

Read more
Ook e-sigaret schadelijk voor mondgezondheid Jan 10, 2017 | News Netherlands

Ook e-sigaret schadelijk voor mondgezondheid

ROCHESTER, VS/QUEBEC, CANADA – De populariteit van elektronische sigaretten blijft groeien, vooral omdat ze worden gezien als minder ongezond alternatief voor reguliere sigaretten. Twee nieuwe onderzoeken uit de Verenigde Staten en Canada laten echter zien dat de rook van een e-sigaret net zo goed schade aan de gingiva veroorzaakt, wat kan leiden tot infecties, ontstekingen en parodontale problemen.

Read more

New Videos

Show all Videos
Nieuwe algemeen directeur KNMT Jan 9, 2017 | News Netherlands

Nieuwe algemeen directeur KNMT

NIEUWEGEIN – Erik Markus (57) is met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Hij zal zich vooral richten op de vernieuwing van de KNMT-organisatie.

Read more
Een op de vijf kinderen niet naar de tandarts voor controle Dec 21, 2016 | News Netherlands

Een op de vijf kinderen niet naar de tandarts voor controle

NIEUWEGEIN/LEIDEN - Een op de vijf kinderen gaat niet op controle bij de tandarts, zo blijkt uit cijfers van Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar maakt zich met beroepsorganisatie KNMT zorgen over deze cijfers. Gezamenlijk roepen ze ouders op om jaarlijks met hun kind naar de tandarts te gaan voor controle, om zo gaatjes en ernstiger gebitsproblemen te vermijden.

Read more
Bruxisme verdrievoudigt kans op implantaatfalen Dec 21, 2016 | News Netherlands

Bruxisme verdrievoudigt kans op implantaatfalen

MALMÖ, ZWEDEN – Meer dan een miljoen mensen wereldwijd hebben last van bruxisme, een aandoening die flinke gebitsschade kan veroorzaken. Ook implantaten bij deze patiënten lopen het gevaar te beschadigen, blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Malmö. Bruxeerders lopen een drie keer zo hoog risico op implantaatfalen als patiënten zonder deze vorm van temporomandibulaire disfunctie.

Read more

New Products

Show all Products

New Topics

International Dental Show 2017

International Dental Show 2017

Held every two years, IDS in Cologne is the largest and most important event for the international dental sector. In 2017, the show will take place from ...

Read more
Prevention in dentistry

Prevention in dentistry

In addition to daily brushing and annual dental visits, a number of preventive measures can be taken to avoid oral diseases.

Read more
Dental caries

Dental caries

Dental caries is one of the most common global dieases, affecting 60–90 per cent of schoolchildren and nearly 100 per cent of adults worldwide.

Read more
Show all Topics
Veel belangstelling voor Kindertandheelkunde2017 Dec 21, 2016 | News Netherlands

Veel belangstelling voor Kindertandheelkunde2017

AMSTERDAM – Een zeer groot aantal mondzorgprofessionals heeft zich al aangemeld voor Kindertandheelkunde2017, dat op 3 februari plaatsvindt in Amsterdam ...

Read more
KNMT daagt SENA voor rechter om wachtkamermuziek Dec 20, 2016 | News Netherlands

KNMT daagt SENA voor rechter om wachtkamermuziek

NIEUWEGEIN – Tandartsorganisatie KNMT daagt auteursrechtenorganisatie SENA voor de rechter, omdat de organisatie bij tandartspraktijken geld incasseert ...

Read more