OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Henry Schein Dental organiseert Openhuisdagen 2017 Mar 29, 2017 | News Netherlands

Henry Schein Dental organiseert Openhuisdagen 2017

ALMERE – De grootste jaarlijkse tandheelkundige happening in Nederland staat voor de deur. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april 2017 organiseert Henry Schein Dental de traditionele ‘Openhuisdagen’ met meer dan honderd exposanten voor tandartsen en het praktijkteam.

Read more
Eerste genomineerden Tandartspraktijk van het jaar bekend! Mar 23, 2017 | News Netherlands

Eerste genomineerden Tandartspraktijk van het jaar bekend!

Het spannende moment is daar: met veel enthousiasme presenteert de organisatie van Tandartspraktijk van het jaar 2017 vandaag de eerste vier genomineerden. ...

Read more
Genomineerde 1: Tandartspraktijk Zuidoost Mar 23, 2017 | News Netherlands

Genomineerde 1: Tandartspraktijk Zuidoost

Elke medewerker van Tandartspraktijk Zuidoost kent de bedrijfsstrategie: ‘Wij maken van elke patiënt een superenthousiaste fan!’ In de ...

Read more
Genomineerde 2: Beekpark Tandartsen Mar 23, 2017 | News Netherlands

Genomineerde 2: Beekpark Tandartsen

Persoonlijk en betrokken, daardoor kenmerkt het Apeldoornse Beekpark Tandartsen zich. De inrichting van de praktijk is rustig en strak, maar de verse bloemen, ...

Read more

Genomineerde 3: Tandartspraktijk Quadratand Mar 23, 2017 | News Netherlands

Genomineerde 3: Tandartspraktijk Quadratand

Een zeer professioneel georganiseerde praktijk waarin niets aan het toeval wordt overgelaten. Dat is Tandartspraktijk Quadratand in Zuidwolde (Drenthe), gelegen in een natuurrijke omgeving. Gastvrijheid, empathie en humor zijn er de sleutelwoorden.

Read more
Genomineerde 4: Het Tandenrijk Mar 23, 2017 | News Netherlands

Genomineerde 4: Het Tandenrijk

In Het Tandenrijk zijn je tanden koning, zo stelt deze Rotterdamse praktijk voor kindertandheelkunde. De praktijk is ‘een waar speelparadijs’ waar patiëntjes ook na de behandeling nog graag blijven. Daarnaast heerst er een erg professionele werksfeer.

Read more
Parodontitis kan wijzen op diabetes Mar 22, 2017 | News Netherlands

Parodontitis kan wijzen op diabetes

AMSTERDAM – Een slechte conditie van het tandvlees kan een signaal zijn voor een lichamelijke ziekte. Zo kan parodontitis wijzen op diabetes mellitus. Als regiehouders binnen de mondzorg zouden tandartsen zich daar beter bewust van moeten zijn, zodat zij een rol kunnen spelen in het signaleren van diabetes. Dat stelt ACTA-onderzoeker Wijnand Teeuw op basis van zijn promotieonderzoek.

Read more

New Videos

Show all Videos
Wereldmondgezondheidsdag: mondgewoonten kunnen beter, aldus enquête Mar 20, 2017 | News Netherlands

Wereldmondgezondheidsdag: mondgewoonten kunnen beter, aldus enquête

Weet de wereldbevolking genoeg over goede mondgewoonten? Die vraag staat centraal tijdens World Oral Health Day (WOHD), die vandaag plaatsvindt. Op deze dag moedigt de World Dental Federation (FDI) mensen aan tot een betere mondverzorging. Een online enquête, uitgevoerd in twaalf landen onder meer dan 12.000 volwassenen, toonde aan dat er op voorlichtingsgebied nog het nodige te winnen valt.

Read more
ACTA op achtste plaats in internationale ranglijst Mar 15, 2017 | News Netherlands

ACTA op achtste plaats in internationale ranglijst

LONDEN – Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) staat in de lijst van vijftig beste tandheelkundeopleidingen op de achtste plaats. De QS World University Rankings by Subject 2017 wordt samengesteld op basis van de onderzoeksimpact, de academische reputatie en de reputatie als werkgever. De Radboud Universiteit vinden we terug op plaats 41. De Rijksuniversiteit Groningen staat niet in de lijst.

Read more
 Straumann en MegaGen beëindigen samenwerking na geschil Mar 14, 2017 | News Netherlands

Straumann en MegaGen beëindigen samenwerking na geschil

BASEL, ZWITSERLAND/DAEGU, ZUID-KOREA – MegaGen Implant heeft de strategische samenwerking met Straumann Group opgezegd en de investering van Straumann Group direct terugbetaald. De stap volgt op een geschil over de plaats van MegaGen binnen het Straumann-portfolio. In afzonderlijke persberichten presenteren de twee bedrijven een eigen voorstelling van de gang van zaken.

Read more

New Products

Show all Products

New Topics

International Dental Show 2017

International Dental Show 2017

Held every two years, IDS in Cologne is the largest and most important event for the international dental sector. In 2017, the show took place from 21 ...

Read more
Prevention in dentistry

Prevention in dentistry

In addition to daily brushing and annual dental visits, a number of preventive measures can be taken to avoid oral diseases.

Read more
Dental caries

Dental caries

Dental caries is one of the most common global dieases, affecting 60–90 per cent of schoolchildren and nearly 100 per cent of adults worldwide.

Read more
Show all Topics
Gebitsonderzoek werpt nieuw licht op leefstijl neanderthaler Mar 14, 2017 | News Netherlands

Gebitsonderzoek werpt nieuw licht op leefstijl neanderthaler

ADELAIDE – Een mensachtige die ongeveer 40.000 jaar geleden uitstierf en dichter bij de moderne mens staat dan welke diersoort ook, had een gevarieerd ...

Read more
IDS staat in startblokken Mar 13, 2017 | News Netherlands

IDS staat in startblokken

KEULEN – Nog minder dan een week en de grootste tandheelkundige beurs ter wereld gaat van start. Volgens de laatste berichten nemen meer dan 2300 ...

Read more