OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Romania & Moldova

Shutterstock
0 Comments Jul 13, 2016 | News Romania & Moldova

Descopera impreuna cu ESCD frumusetile Cracoviei.

Post a comment by SSER

Societatea Europeana de Cosmetica Dentara va invita sa descoperiti impreuna frumusetile Cracoviei , participand in perioada 22 – 24 Septembrie la 13th Annual Meeting.

Nu exista nicaieri in lume, piata medievala mai frumoasa decat cea situata in centul Cracoviei, fosta capital a Poloniei. Organizatia mondiala “ Project for Public Spaces” desemneaza piata principala din centrul Cracoviei ( construita in 1257), cea mai frumoasa piata din lume.
Portalul olandez StedenTripper.com, plaseaza in 2010, piata din Cracovia in top-ul celor mai frumoase 10 locuri de vizitat din Europa. In anul 2013, aceasta piata primeste din partea Lonely Planet, titlul de cea mai frumoasa piata din lume.
Cei mai multi dintre turisti asociaza Cracovia cu Castelul Wawel, resedinta regilor polonezi, de a lungul timpului. Zona din jurul castelului, Kazimierz, fostul cartier evreiesc, cuprinde si Catedrala Cloth ( construita in 1358), precum si Biserica Sfanta Maria ( construita in 1290).
In piata mai sus mentionata, bufonul regelui Sigismund I (1467 – 1548), pune un pariu cu insusi regale ca in Cracovia gasesti cei mai multi dentist din lume. Se echipeaza cu o batista in jurul capului si incepe sa cutreiere Cracovia. Amabilii cetateni ii dau astfel tot felul de remedii impotriva durerii de dintii. Pe parcursul a trei zile, bufonul reuseste sa stranga peste 300 de remedii impotriva durerilor dentare, reusind astfel sa castige pariul cu regale, dar si o suma considerabila de bani.
Revista americana “Travel & Leisure”, pozitiona Cracovia pe locul 7 in topul celor mai interesante orase din lume, iar cititorii revistei “ Time”, in topul celor mai frumoase orase de vizitat in timpul vacantelor, pozitionau Cracovia pe locul 4 , dupa Ierusalim, Cape Town si Barcelona.
 

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment