OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Romania & Moldova

Shutterstock
0 Comments Nov 19, 2016 | News Romania & Moldova

Obturațiile dentare pot contribui la creșterea nivelului de mercur în organism

Post a comment by SSER

SUA: Cu toate că potențialele efecte negative ale mercurului asupra sănătății au făcut obiect de dezbatere o lungă perioadă de timp, măsura în care obturațiile dentare afectează nivelul de mercur din organism era încă neclar.

Există un nou studiu în care s-a constatat că persoanele cu multiple obturații dentare prezentau un nivel de mercur crescut semnificativ în sânge, comparativ cu persoanele care nu aveau restaurări dentare de suprafață. Studiul, care a analizat datele de la aproape 15.000 de persoane, este primul care demonstrează o legătură între obturațiile dentare și expunerea la mercur într-o populație reprezentativă la nivel național. Cercetătorii au descoperit că pacienții cu mai mult de opt obturații prezentau un nivel sangvin de mercur de aproximativ 150% față de cei care nu aveau obturații. Ei au analizat expunerea la tipuri specifice de mercur și au constatat o creștere semnificativă de metilmercur, forma cea mai toxică de mercur, asociat cu obturațiile dentare, ceea ce sugerează că microbiota intestinală umană, o colecție de microorganisme care trăiesc în intestine, pot transforma diferite tipuri de mercur. Expunerea la mercurul din obturațiile dentare nu este o preocupare nouă, dar studiile anterioare nu au fost consecvente și erau limitate, conform celor spuse de Dr. Xiaozhong Yu, co-autor și asistent profesor de Știința Sănătății Mediului de la University of Georgia’s College of Public Health. "Acest studiu încearcă să ofere nivelurile cele mai exacte de expunere, care vor constitui baza științifică pentru viitoare evaluări de risc", a declarat Yu. Ca răspuns la acest studiu, American Dental Association (ADA) a emis o declarație de presă la sfârșitul lunii septembrie, în care a clarificat faptul că poziția ADA față de amalgamul dentar rămâne neschimbată. "Nivelurile de mercur citate în studiu nu au depășit limita care, potrivit Academiei Naționale de Științe, este cunoscută a provoca efecte negative asupra sănătății. Astfel, din acest studiu nu ar trebui trasă nicio concluzie cu privire la siguranța amalgamului dentar. În plus, studiul a folosit date care au inclus două tipuri diferite de materiale dentare: compozite, care nu conțin mercur și amalgam dentar, realizat dintr-o combinație de metale, incluzând argint, cupru, staniu și mercur. Este important de remarcat faptul că, întrucât studiul nu face diferența între cele două materiale de umplere, concluziile studiului ar putea fi predispuse la supra-interpretare", a declarat ADA. ADA și FDA din SUA consideră obturațiile realizate din amalgam dentar ca fiind sigure în cazul adulților. Cu toate acestea, cele două organizații nu recomandă utilizarea materialului la femeile gravide și copiii sub vârsta de 6 ani. Studiul, intitulat "Asocierea între nivelul sangvin de mercur, mercur anorganic, metilmercur și bisfenol A și restaurările dentare de suprafață în populatia Statelor Unite, NHANES 2003-2004 și 2010- 2012 ", va fi publicat în numărul din decembrie al revistei Ecotoxicology and Environmental Safety. Acesta a fost realizat de către cercetatorii de la Universitatea din Georgia și de la cea din Washington.

Sursa: eao-congress.com

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment