OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Serbia & Montenegro

0 Comments Jun 4, 2016 | News Serbia & Montenegro

Evropski sistem upozorenja za bolju zaštitu pacijenata

Post a comment by ZWP online, Korina Fleming

 U cilju bolje zaštite pacijenata u budućnosti u Evropi se uvodi sistem upozorenja kojim će pacijenti i van granica svoje zemlje imati uvid u imena stomatologa koji su označeni od strane nadzornih organa da sprovode lošu medicinsku praksu.

 LAJPCIG, Nemačka – U cilju bolje zaštite pacijenata u budućnosti u Evropi se uvodi sistem upozorenja kojim će pacijenti i van granica svoje zemlje imati uvid u imena stomatologa koji su označeni od strane nadzornih organa da sprovode lošu medicinsku praksu. Ovajsistem je aktivan od januara 2016. godine i britanska Fondacija za dentalno zdravlje se nada da će to doprineti poboljšanju evropskog standarda stomatoloških usluga, kao i da će se kod pacijenata povratiti poverenje prema stomatolozima. Osnovni smisao ovog sistema za upozoravanje je da se spreči da se stomatolog koji je u jednoj državi 'označen' da sprovodi lošu medicinsku praksu preseli u drugu evropsku državu i nastavi sa radom, kso i bolja zaštita pacijenata koji se odlučuju za tzv. "Zubarski turizam" tj.odlazak u neku drugu zemlju radi stomatološke intervencije.

Nadzorni organi svake države imaju obavezu da u roku od 3 dana nakon kažnjavanja stomatologa to i zvanično objave sa punim imenom i prezimenom, kao i datumom i mestom rođenja stomatologa.

 

Izvor: Medical News Today

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment