OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Slovenia

Novi projekt je usmerjen v razvoj izdelka ustne higiene, ki podpira naravni obrambni sistem sline. Raziskovalci upajo, da bodo pomagali pacientom z ortodontskimi aparati, izboljšati zdravje njihove ustne votline. (Foto z dovoljenjem University of Greifswald / Welk)
Feb 4, 2014 | News Slovenia

Raziskovalci razvijajo nov izdelek dentalne nege, za oskrbo ortodontskih pacientov

by Dental Tribune International

GREIFSWALD, Nemčija: Nemški znanstveniki so napovedali začetek novega raziskovalnega projekta, katerega cilj je razvoj inovativnega izdelka za zobno higieno, namenjenega še posebaj za ortodontske paciente. V sodelovanju s farmacevtskim podjetjem, načrtujejo izdelavo dražejev, ki preprečuje nastanek biofilma, katerega je pogosto zelo težko odstraniti z ortodontskega aparata.

Veliko pacientov, ki imajo nameščene ortodontske aparate, imajo težave pri pravilnem čiščenju svojih zob. Pogosto potrebujejo posebne ščetke ali druge pripomočke, ki jih je včasih težko uporabljati. Zato raziskovalci upajo, da bodo razvili tak izdelek, ki bo olajšal vsakodnevno ustno nego ortodontskih pacientov. Projekt se bo izvajal na Univerzi v Greifswaldu, v tesnem sodelovanju s farmacevtskim podjetjem B.M.P. Bulk Medicines & Pharmaceuticals, ki bo prispeval svojo tehnologijo za razvoj novega izdelka. Izdelek bo izdelan na osnovi encima lactoperoxidase, ki je naravno prisoten v ustni votlini in je naravni antibiotik. Podjetje že preizkuša več formul in tablet. Ekipa zobozdravnikov, znanstvenikov in higienikov z univerze, bodo izvajali klinična preskušanja učinkovitosti novih dražejev. Po mnenju raziskovalcev, se bodo predhodne študije s pacienti pričele že v letošnjem letu.
Print  |  Send to a friend