OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Slovenia

WOHD praznujemo po vsem svetu 20. marca. Kolaž nekaterih WOHD 2015, po meri narejenih plakatov, bo prikazan na Times Square v New Yorku danes. (Slika: FDI)
Apr 3, 2015 | News Slovenia

Globalno praznovanje za »nasmeh življenja«, ob svetovnem dnevu oralnega zdravja.

by Dental Tribune International

ŽENEVA, Švica: Danes je svetovni dan oralnega zdravja (WOHD) in države po vsem svetu praznujejo vseživljenjsko zdravje ustne votline, z »nasmehom za življenje«. Okoli 95 držav, 65 nacionalnih zobozdravstvenih združenj, 30 študentskih zobozdravstvenih združenj in partnerji WOHD, so danes združili moči za številne dogodke, da bi povečali ozaveščenost o pomenu ustnega zdravja in njegovih daljnosežnih posledicah.

S poudarkom na doseganju najučinkovitejšega vpliva, letošnje načrtovane dejavnosti vključujejo: Dentolympics (igre za otroke na področju oralnega zdravja) v Boliviji, flash mob organiziran s strani zobozdravstevnih študentov v Italiji, brezplačne ocene oralnega zdravja za več kot 1.000 študentov v Keniji in maraton za zobozdravstene strokovnjake, ki poteka pred piramidami v Egiptu. Poleg tega se bo sporočilo "Nasmeh za življenje", predvajalo prek ogromnega zaslona NASDAQ v Times Square v New Yorku, s kolažom plakatov WOHD 2015 plakatov, ki so jih uporabniki ustvarili s pomočjo aplikacije na spletni strani WOHD . Globalno gledano, ustne bolezni prizadenjo večino odraslih in kar 90 odstotkov šolarjev. Zobne bolezni so postale veliko breme za splošno zdravje, ki se še najbolj izraža med revnim prebivalstvom. Glavne težave so zobni karies, parodontalne bolezni in rak ustne votline. Danes je imel govor, Dr Tin Chun Wong, predsednik FDI Svetovne Dental federacije, na WOHD dogodku, ki ga organizira indonezijska dentalna zveza v sodelovanju z Unilever. "Jaz bi rad izkoristil priložnost in se zahvalil vsem nacionalnim zobozdravstvenim združenjem, zobozdravstevenim študentom in drugim partnerjem, za njihovo izjemno delo, da razširijo sporočilo " Nasmeh za življenje " lokalno, regionalno ali nacionalno ter za razpoznavnost tega dogodka, "je dejal Wong. "Bolje preprečiti kot zdraviti "je star pregovor, »ki pa je v veljavi še danes ter ga priporočam za pomoč v boju za "Nasmeh za življenje" vsakomur, ne glede na to, kje živi. " Letošnja WOHD praznovanja so potekala s štirimi svetovnimi partnerji, ki so zagotovili podporo po vsem svetu. Ob priznavanju tega, je Wong dejal: "Listerine, Unilever, Henry Schein in Wrigley Oral Healthcare Program so zagotovili izjemno podporo, da bi največje praznovanje WOHD 2015 uspelo ter se jim na tem mestu zahvaljujemo za njihovo nadaljnjo podporo."
Print  |  Send to a friend