OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Slovenia

Sodobne tehnike oralne higiene Aug 23, 2016 | News Slovenia

Sodobne tehnike oralne higiene

V ustni votlini se nahaja do 800 različnih vrst bakterij, od katerih so mnoge kariogene. Cilj dobre ustne higiene je odstranitev the bakterij iz ustne votline, preden poškodujejo sklenino in povzročijo vnetje dlesni. Pri tem je pomembno ščetkanje zob z dobro zobno ščetko, ki ne sme poškodovati sklenine ali dlesni, uporaba učinkovite zobne paste in zobne nitke.

Read more
Raziskovalci so odkrili morebitne biomarkerje za zobno gnilobo Sep 1, 2015 | News Slovenia

Raziskovalci so odkrili morebitne biomarkerje za zobno gnilobo

Odense, Danska / VALENCIA, Španija: Za določitev potencialnih biomarkerjev za zobno gnilobo, je mednarodna skupina raziskovalcev podrobneje raziskala ...

Read more
Globalno praznovanje za »nasmeh življenja«, ob svetovnem dnevu oralnega zdravja. Apr 3, 2015 | News Slovenia

Globalno praznovanje za »nasmeh življenja«, ob svetovnem dnevu oralnega zdravja.

ŽENEVA, Švica: Danes je svetovni dan oralnega zdravja (WOHD) in države po vsem svetu praznujejo vseživljenjsko zdravje ustne votline, z »nasmehom ...

Read more
DTI je združil moči z FDI za 2015 World Oral Health Day Nov 29, 2014 | News Slovenia

DTI je združil moči z FDI za 2015 World Oral Health Day

GENEVA, Švica/LEIPZIG, Nemčija: Z namenom, da se vključi več kot dva milijona strokovnjakov iz celega sveta na področju dentalne medicine, v sklopu ...

Read more

Digital Dentistry Show pričenja svoj prvi debi z dogodkom v Milanu Oct 13, 2014 | News Slovenia

Digital Dentistry Show pričenja svoj prvi debi z dogodkom v Milanu

MILANO, Italija: Konec tega tedna, od 16. do 18. oktobra, bo Dental Tribune International predstavil povsem nov koncept sejemskega dogodka, ti. Digital Dentistry Show (DDS).Dogodek, ki je v prvi vrsti namenjen zobozdravnikom, zobnim tehnikom in zobozdravstveni industriji, se osredotoča zgolj na digitalne izdelke in aplikacije v zobozdravstvu, poteka v času mednarodnega sejma International Expodental v Milanu, kot del sejma.

Read more
Raziskovalci so razvili nov gel, ki spodbuja rast kosti okoli zobnega vsadka Jul 31, 2014 | News Slovenia

Raziskovalci so razvili nov gel, ki spodbuja rast kosti okoli zobnega vsadka

 UPPSALA, Švedska: Uspešnost zobnih in ortopedskih vsadkov je v veliki meri odvisna od integracije vsadka v kost. Skupina raziskovalcev na Univerzi Uppsala na Švedskem je razvila nov premaz, ki izboljša integracijo vsadka s kostnim tkivom in prepreči zavrnitveno reakcijo vsadka.

Read more
Zobozdravnik izpulil preveč zob. Tožba se je zaključila z odškodnino. Jun 9, 2014 | News Slovenia

Zobozdravnik izpulil preveč zob. Tožba se je zaključila z odškodnino.

STENDAL, Nemčija: Senat okrožnega sodišča Stendal je zaključil tožbo proti zobozdravniku iz Havelberga v Nemčiji. Državni tožilec je obtožil zobozdravnika ekstrakcije 11 zob brez veljavnega ustreznega soglasja za ekstrakcije, ki so aprila leta 2010, potekale v splošni anesteziji. Glede na tožbo za 5 zob zobozdravnik ni imel soglasja pacienta.

Read more

New Videos

Show all Videos
Novi hitri test ugotavlja stopnjo fluoridov v pitni vodi. May 27, 2014 | News Slovenia

Novi hitri test ugotavlja stopnjo fluoridov v pitni vodi.

 BERLIN, Nemčija: Vsebnost fluoridov v pitni vodi se povsod ne ugotavlja oz. spremlja, tako lahko še zlasti otroci zaužijejo preveliko količino fluoridov. Iz tega razloga je BAM Inštitut za raziskovanje in testiranje materialov (angl. Federal Institution for Material Research and Testing) razvil zelo enostaven in hiter barvni test za lažje določanje koncentracije fluoridov v prihodnosti.

Read more
Straumann oporniki zdaj na voljo za uporabnike 3Shape programske opreme May 19, 2014 | News Slovenia

Straumann oporniki zdaj na voljo za uporabnike 3Shape programske opreme

 COPENHAGEN, Danska/BASEL, Švica: Svetovni proizvajalec zobnih vsadkov Straumann in ponudnik programske opreme CAD/CAM 3Shape sta skupaj razvijala integracijo Straumann CARES knjižnice podatkov z 3Shape programsko opremo. Včeraj je bila ustvarjena nova funkcija programske opreme, ki je zdaj na voljo 3Shape uporabnikom in jim omogoča oblikovanje in naročanje po meri izdelanih cirkonijevih ali titanovih opornikov z originalnimi Straumann vmesniki zobnih vsadkov.

Read more
Raziskovalci  razvijajo nov izdelek dentalne nege, za oskrbo  ortodontskih pacientov Feb 4, 2014 | News Slovenia

Raziskovalci razvijajo nov izdelek dentalne nege, za oskrbo ortodontskih pacientov

GREIFSWALD, Nemčija: Nemški znanstveniki so napovedali začetek novega raziskovalnega projekta, katerega cilj je razvoj inovativnega izdelka za zobno higieno, namenjenega še posebaj za ortodontske paciente. V sodelovanju s farmacevtskim podjetjem, načrtujejo izdelavo dražejev, ki preprečuje nastanek biofilma, katerega je pogosto zelo težko odstraniti z ortodontskega aparata.

Read more

New Products

Show all Products

New Topics

International Dental Show 2017

International Dental Show 2017

Held every two years, IDS in Cologne is the largest and most important event for the international dental sector. In 2017, the show took place from 21 ...

Read more
Prevention in dentistry

Prevention in dentistry

In addition to daily brushing and annual dental visits, a number of preventive measures can be taken to avoid oral diseases.

Read more
Dental caries

Dental caries

Dental caries is one of the most common global dieases, affecting 60–90 per cent of schoolchildren and nearly 100 per cent of adults worldwide.

Read more
Show all Topics
Izguba zob je lahko povezana z nižjo kognitivno funkcijo Jan 13, 2014 | News Slovenia

Izguba zob je lahko povezana z nižjo kognitivno funkcijo

Chapel Hill, NC, ZDA: Ameriški raziskovalci, ki ugotavljajo, v kolikšni meri je oralno zdravje povezano s kognitivnim statusom, menijo, da ...

Read more
Zdravniki našli zobni implantat v nosni votlini Dec 12, 2013 | News Slovenia

Zdravniki našli zobni implantat v nosni votlini

BRESCIA , Italija : Italijanski rinokirurgi so našli dislociran zobni implantat, ki je potoval navzgor skozi čeljustni sinus v etmoidne sinuse pri 57-letni ...

Read more